• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Vremea încurcă socotelile parașutiștilor. Desantul de la Câmpia Turzii, amânat pentru mâine!

May 12, 2024

Astăzi ar fi trebuit ca circulația pe o porțiune din autostrada A 3 să fie oprită, din cauza unui desant aerian. Vremea nefavorabilă, însă, a stricat socotelile parașutiștilor. Exercițiul a fost amânat pentru mâine, 13 mai.

Astăzi, în intervalul orar 17,00-20,00, pentru aproximativ 30-45 de minute, a fost anunțată închiderea circulației pe Autostrada Transilvania (A 3), pe tronsonul Târgu Mureș – Câmpia Turzii, de la km 36+000 m, nod rutier Chețani, până la km 51+796 m, nod rutier Câmpia Turzii.

Măsura a fost amânată pentru luni, 13 mai, în același interval orar.

Ca o variantă ocolitoare, participanții la trafic pot utiliza drumul național DN15.

Având în vedere numărul mare de militari și echipamente care vor fi parașutate în zona Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii și posibilitatea ca dispersia acestora la aterizare să aibă o amprentă la sol semnificativă, cu sprijinul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și a Inspectoratului General al Poliției Române, Brigada Autostrăzi, a fost planificată și această măsură, a opririi traficului pe A 3.

Aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos se vor instrui în cadrul secvențelor desfășurate în România ale exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24. Operația aeropurtată multinațională Joint Forcible Entry, care include și desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile. Secvența principală din România este planificată duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii.

Operații similare se vor desfășura, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia și Suedia), realizându-se, astfel, cea mai mare operație de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Forțele angajate în exercițiu demonstrează capacitatea de reacție și interoperabilitatea structurilor, precum și angajamentul pentru asigurarea apărării colective. În țara noastră, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exercițiul WING SPRING 24 / DACIA 24, la care participă, în această perioadă, forțe ale Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan dislocate în Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, jud. Brașov, și în poligonul Bogata, Turda, jud Cluj.
Sursa: puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *