• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Patronul de la Superbet, Sacha Dragic, se lansează pe piața de RCA

May 12, 2024

Eazy Asigurări, controlată de Sacha Dragic se pregătește să intre pe piața RCA, având ca termen de debut mijlocul săptămânii viitoare, cel mai probabil începând cu data de 16 mai. Astfel, va deveni al nouălea jucător pe acest segment de piață, un domeniu care în 2023 a înregistrat venituri de aproape 9,3 miliarde lei, în creștere cu 16% față de anul anterior.

Conform informațiilor prezentate de Profit.ro, Sacha Dragic, cunoscut ca fondator al Superbet, va lansa o nouă companie în domeniul asigurărilor generale, inclusiv pe segmentul polițelor RCA, prin intermediul vehiculului său de investiții, D Craig Holding. Surse din piață au precizat că Eazy Asigurări va comercializa polițe prin intermediul brokerilor care dețin platforme de comparații de prețuri, cum ar fi pago.ro, olx.ro, economo.ro, pint.ro, rcalatineacasa.ro sau emag.ro. Ulterior, compania va lansa și o platformă online proprie pentru vânzarea directă către clienți.

Eazy Asigurări a obținut recent înregistrarea mărcilor EAZY.INSURE, E EAZY și THE EAZY WAY la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). În toamna anului 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei autorizația de funcționare și a avizat acționarii semnificativi și conducerea, conform informațiilor oferite inițial de Profit.ro. Compania a primit, de asemenea, autorizația de practicare a asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) din partea ASF.

Pe piața RCA din România activează deja jucători precum Allianz-Țiriac Asigurări, Asirom VIG, Generali, Grawe, Groupama și Omniasig VIG, alături de Hellas Direct și Axeria. Potrivit informațiilor Profit.ro, numărul asigurătorilor pe piața locală ar putea crește la 10 odată cu intrarea pe piață a asigurătorului bulgar Dallbogg, conform proiectului SuprAsig, ulterior Eazy Asigurări.

Echipa Eazy Asigurări include nume cunoscute din industria asigurărilor, precum Theodor Alexandrescu și Mihai Coca-Cozma. Cristian Ionescu, fost CEO Asirom, este în prezent conducătorul companiei. Potrivit informațiilor disponibile pe termene.ro, Eazy Asigurări este controlată de DCF Ventures 1 SRL în proporție de 99,99%, iar Augusta Valeria Dragic deține 0,01% din acțiuni. Acționarii DCF Ventures 1 sunt D Craig Finance (99%) și Augusta Valeria Dragic (1%).

În ultimii trei ani, piața RCA din România a fost marcată de două falimente notabile, cel al City Insurance și cel al Euroins.

sursa: puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *