• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Nemții construiesc un mare parc fotovoltaic în județul Giurgiu

May 12, 2024

O companie afiliată unui important conglomerat german, cu o istorie ce se întinde din 1923, a primit aprobarea de a se conecta la rețeaua electrică pentru construirea unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 245 MW în sudul României.

Talgat Solar SRL a obținut recent avizul tehnic de racordare (ATR) pentru acest proiect de amploare, conform datelor furnizate de Transelectrica. Parcul fotovoltaic, denumit Centrala Electrică Fotovoltaică Tălgat, este planificat să fie amplasat în județul Giurgiu și să fie conectat la o nouă stație de 220 kV la Călugăreni. Cu o dată estimată de finalizare la sfârșitul anului 2028, acest proiect uriaș reprezintă un pas semnificativ în direcția diversificării sursei de energie în România, conform Economica.net.

Ceea ce atrage atenția asupra acestui proiect, pe lângă dimensiunea sa, este dezvoltatorul. Talgat Solar SRL este deținută în totalitate de BayWa R.E Solar Projects Gmbh, parte a Grupului BayWa, o entitate cu o prezență globală în comerț, logistică, agricultură, energie și construcții. Fondat în München în 1923, Grupul BayWa înregistrează o cifră de afaceri de 23,9 miliarde EUR și își propune să depășească provocările actuale prin inovație și angajament.

BayWa R.E operează în peste 3.000 de locații din peste 50 de țări, concentrându-se pe sectoarele agriculturii, energiei și materialelor de construcții, având aproape 21.000 de angajați. Firma Talgat Solar SRL, care urmează să dezvolte proiectul din Giurgiu, a fost înființată în 2021. În plus, grupul german mai controlează o altă companie în România, Nurlat Solar Energy SRL.

„BayWa R.E. este în procesul de construire a unui portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă, concentrându-se pe energie solară și eoliană, pentru a sprijini tranziția energetică în România. Compania aduce, de asemenea, abordări inovatoare, cum ar fi proiecte hibride, stocare de energie, unități agrovoltaice și parcuri fotovoltaice plutitoare, pentru a răspunde unor provocări cheie ale tranziției”, conform unui comunicat al companiei din toamna anului trecut, citat de Profit.ro.

BayWa R.E. are doi acționari semnificativi: Bayerische Raiffeisen-Beteiligungs din Germania și Raiffeisen Agrar Invest din Austria.
Sursa: puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *