• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lupte grele în Harkov – Sute de civili au fost evacuați din zonele de frontieră

May 12, 2024

Peste 300 de civili au fost evacuați din comunitățile de graniță din regiunea Harkov, a declarat, sâmbătă seara, ministrul de interne Ihor Klymenko, relatează www.kyivindependent.com, potrivit Mediafax.

Mai multe unități ale Ministerului de Interne și-au accelerat eforturile de a proteja populația civilă din regiunea Harkov, pe fondul reînnoirii atacurilor rusești asupra regiunii.

Președintele Volodymyr Zelenski a confirmat pe 10 mai rapoartele anterioare conform cărora Rusia desfășoară noi operațiuni ofensive în Oblastul Harkov , lupte fiind raportate la granița dintre Ucraina și Rusia, la 30 de kilometri nord de orașul Harkiv.

În total, cel puțin 1.775 de civili din regiunea Harkov au fost evacuați din casele lor, a informat guvernatorul Oleh Syniehubov.

Forțele ucrainene continuă operațiunile defensive în jurul așezărilor de la granița de nord din regiunea Harkov. Bătăliile sunt în desfășurare în jurul așezărilor Strilecha, Krasne, Morokhovets, Oliinykove, Lukiantsi, Hatyshche și Pletenivka, a spus Zelenski .

„Trupele noastre au desfășurat contraatacuri acolo pentru a doua zi, protejând teritoriul ucrainean”, a adăugat președintele ucrainean.

Forțele ruse nu au reușit să cucerească Harkivul în primele săptămâni ale invaziei pe scară largă, în ciuda faptului că orașul se află la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Rusia.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *