• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

La Pitești, dacă-i duminică, iese și ursul în oraș

May 12, 2024

Autorităţile din Piteşti sunt în alertă şi au convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, după ce un urs a fost observat în oraş.

Animalul sălbatic a fost căutat pe timpul nopţii de pompieri, polițiști și jandarmi cu camere cu termoviziune.

A fost emis şi un mesaj Ro-Alert, prin care locuitorii au fost avertizaţi să se ferească şi să nu iasă din case.

„A fost semnalată prezența unui urs în Pitești, zona Autostradă, km.116 ! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, a transmis ISU Argeș locuitorilor din zonă, prin mesajul Ro-Alert.

„Nu a fost identificat până în prezent. În continuare patrulele sunt pe stradă, dar ceea ce cred eu că este extrem extrem de important pentru locuitorii municipiului Piteşti este să nu intre în panică, în situaţia în care-l văd să nu se apropie de el  să facă poze şi să sune de îndată la 112”, spune prefectul judeţului Argeş.

Autoritățile cred că este posibil ca ursul să fi venit dintr-o comună învecinată și să nu mai fi reușit să se întoarcă în zona împădurită.

În ultimele luni apariția urșilor în localități din zone unde nu ar trebui să se afle, a devenit tot mai deasă. După ce mai mulți urși s-au plimbat prin Ploiești, acum exact o lună un urs a fost văzut în zona Snagovului.

Probabil că e doar o chestiune de timp până când vom avea urșii comunitari ai fiecărui cartier din orașele de câmpie.
sursa: puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *