• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Joe Biden dezvăluie ce s-ar întampla imediat dacă Hamas eliberează ostaticii

May 12, 2024

Preşedintele SUA Joe Biden a apreciat sâmbătă că o încetare a focului este posibilă “mâine” în războiul dintre Israel şi Hamas, dacă gruparea palestiniană eliberează ostaticii, relatează AFP, citat de AGERPRES.

“Mâine ar putea exista o încetare a focului dacă Hamas eliberează ostaticii”, a dat asigurări Biden în cursul unei recepţii de strângere de fonduri, în apropiere de Seattle, nord-vestul Statelor Unite, la locuinţa unui fost director Microsoft, după ce a evitat subiectul în circumstanţe similare vineri.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie după ce luptători ai Hamas infiltraţi din Gaza au lansat un atac fără precedent împotriva Israelului, ucigând peste 1.170 de persoane, majoritatea civili. Tot atunci, peste 250 de persoane au fost răpite, iar 128 sunt în continuare captive în Gaza, dintre care se crede că 36 au murit, potrivit armatei israeliene.

Ca ripostă, Israelul a promis că va “anihila” Hamas, aflat la putere în Gaza din 2007, şi că va elibera ostaticii, şi a lansat o ofensivă care s-a soldat până în prezent cu 34.971 de morţi, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *