• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

GUR anunță noi atacuri asupra Rusiei – Trei obiective strategice lovite într-o singură noapte

May 12, 2024

Trei obiective importante au fost atacate pe teritoriul Rusiei, în noaptea de 11 spre 12 mai. În spatele acestei operațiuni se află Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării – scrie RBC, citând surse din serviciile secrete ucrainene, notează RBC potrivit Rador Radio România.
GUR a atacat rafinăria de petrol din Volgograd, depozitul de petrol Kaluganefteprodukt din localitatea Liudinove, precum și uzina metalurgică Novolipeţk.

Potrivit surselor RBC, în timpul atacurilor au fost lovite ținte militare. RBC notează că aceste obiective rusești au mai fost atacate de serviciile speciale ucrainene. De exemplu, uzina metalurgică Novolipeţk a fost vizată de atacuri lansate de drone ucrainene de cel puțin două ori. Una dintre cele mai mari astfel de fabrici din Rusia, care lucrează pentru forțele de ocupație, a fost atacată în februarie și în aprilie 2024. Potrivit presei, acolo au fost produse materii prime pentru companiile rusești care se ocupă cu arme nucleare și rachete balistice.

sursa:Potrivit surselor RBC, în timpul atacurilor au fost lovite ținte militare. RBC notează că aceste obiective rusești au mai fost atacate de serviciile speciale ucrainene. De exemplu, uzina metalurgică Novolipeţk a fost vizată de atacuri lansate de drone ucrainene de cel puțin două ori. Una dintre cele mai mari astfel de fabrici din Rusia, care lucrează pentru forțele de ocupație, a fost atacată în februarie și în aprilie 2024. Potrivit presei, acolo au fost produse materii prime pentru companiile rusești care se ocupă cu arme nucleare și rachete balistice.

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *