• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Escrocheria apelurilor pierdute de pe telefonul mobil. Tot mai mulți oameni cad în plasa întinsă de infractori

May 12, 2024

Metoda apelurilor pierdute este escrocheria care face ravagii în o mulțime de țări ale lumii. Șarlatanii care nu doresc să muncească, ci să se îmbogățească de pe urma altora devin din ce în ce mai inventivi și găsesc noi tehnici, cum este cea din prezent. Spre deosebire de alte trucuri la care au apelat în trecut, de data aceasta, nici măcar nu este nevoie să răspunzi la apel. Autoritățile au explicat cum funcționează, de fapt, schema și ce să faci ca să nu pici în plasă.

În decursul anilor, au fost multe variante prin care tâlharii au reușit să fure sume considerabile de la cetățeni. De la clasicele texte la telefon la metodele cu inteligență artificială, acum au găsit o nouă „invenție”. În cazul în care vă treziți, brusc, cu un apel pierdut sau două, de la numele nesalvate în agendă, ați putea fi ținta hoților. Sunt șanse enorme ca nici măcar să nu auziți cum sună telefonul.

Infractorii profită de curiozitatea oamenilor, dar și de frica lor atunci când este vorba despre necunoscut. Mulți sunt cei care sună înapoi la numerele care le-au apelat, în fapt, vreme de doar două sau 3 secunde. Dacă sunați înapoi, deja picați în plasă, de aceea este extrem de important să înțelegeți cum funcționează escrocheria.

Cum funcționează escrocheria. Numerele la care nu trebuie să răspunzi

În momentul în care ați sunat la numerele care v-au apelat, cei de la capătul „firului” sunt dintr-o țară străină pentru care veți plăti un cost suplimentar enorm. Hoții care vă caută primesc un comision din apelurile voastre. Cu cât veți petrece mai mult timp vorbind, iar ei vor căuta să tragă ce acest timp, veți avea și mai mult de dat.

Garda Civilă din Spania atenționează că nu trebuie să răspundeți la numerele care încep cu următoarele prefixe:

•355 (Albania);

  • 225 (Coasta de Fildeș);
  • 233 (Ghana);
  • 234 (Nigeria).

Escrocheria funcționează și în România. Nu trebuie să aveți numerele publicate pe diferite site-uri sau să le dați cuiva. Tâlharii formează numere aleatorii până când găsesc victime. Ca urmare, este recomandat să nu luați în seamă numerele pe care nu le cunoașteți, mai ales dacă sunt din străinătate.

sursa:bugetul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *