• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Donald Tusk s-a dezlănțuit: Polonia construiește fortificații la frontiera de Est, fără limită de costuri!

May 12, 2024

Polonia va începe să lucreze la consolidarea întregii frontiere estice, a declarat premierul Donald Tusk. Legat de costuri, Tusk a spus că ”atunci când este vorba de securitatea Poloniei nu vor exista limite”. Premierul polonez Donald Tusk a declarat sâmbătă că Polonia începe să lucreze la consolidarea întregii frontiere estice, în timp ce țara se confruntă cu ceea ce el a numit un “război hibrid” legat de migrația ilegală din Belarus.

Tusk nu a oferit detalii despre acțiunile planificate și nici despre eventualele fonduri care vor fi alocate, dar a declarat că atunci când este vorba de securitatea Poloniei nu vor exista limite.

“Granița dintre Polonia și Belarus este un loc unic din cauza presiunii migrației ilegale. De fapt, avem de-a face cu un război hibrid care progresează”, a declarat premierul polonez, potrivit Reuters.

“Vreau să nu existe niciun dubiu aici – o țară cu intenții din ce în ce mai agresive față de Polonia, cum ar fi Belarus, îndeamnă la această practică la granița poloneză”, a spus Tusk.

Poliția de frontieră poloneză spune că în prezent există o medie de 300 de încercări de trecere ilegală pe zi a frontierei din Belarus

Relațiile dintre cei doi vecini au fost tensionate și mai mult de invazia Rusiei în Ucraina. Guvernul anterior a construit un gard la granița dintre Polonia și Belarus, lung de peste 180 km și înalt de 5,5 metri, pentru a se proteja împotriva migrației ilegale. Acesta este completat de un sistem de camere și senzori care monitorizează frontiera. Tusk a declarat că noile fortificații vor fi de-a lungul “întregii frontiere estice”, pe lângă Ucraina și Rusia, dar nu a oferit detalii.

sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *