• Wed. May 22nd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

ADU își dă cu stângul în dreptul. Alianța fierbe după eșecul începutului de campanie de la Timișoara

May 12, 2024

Alianța Dreapta Unită nu mai scapă de probleme. După eșecul începutului de campanie de la Timișoara, ADU este zguduită acum de un scandal intern.

Lideri din eșalonul secund al USR (partid care formează ADU alături de PMP și FD) sunt nemulțumiți de direcția în care merge Alianța. Aceștia cer ruperea alianței cu PMP și FD, eșecul de la Timișoara fiind unul dintre motive.

În realitate, nemulțumirile sunt mult mai profunde. Una dintre ele ține de asumarea de către USR a unor candidați din partea PMP și FD, cu care au fost în conflict de-a lungul anilor. Un exemplu în acest sens este chiar situația din Timiș.
Astfel, decizia ADU de a-l susține pe Alin Nica a fost primită în furci de USR. Cristian Alin Moș, vicepreședintele CJ Timiș și lider al USR Timiș anunța cu acea ocazie că nu îl va susține pe Alin Nica și arăta că spiritul partidului s-a pierdut, iar acum USR este un partid ”la fel ca alții”.
Toate aceste tensiuni interne afectează campania ADU care în acest moment este centrată exclusiv pe stingerea nemulțumirilor. Mai mult, diferențele ideologice – USR fiind mai de stânga, în timp ce PMP și FD, mai de dreapta – fac din ADU o structură împiedicată, care își dă cu stângul în dreptul.
sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *