• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bărbații din Cernăuți, obligați să se țină departe de granița cu România sau Moldova

Feb 26, 2024

Cetățenilor ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani din regiunea Cernăuți le este interzis să se apropie la mai puțin de 5 kilometri de frontiera cu România sau Republica Moldova, a informat Agerpres.

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de cinci kilometri de frontiera cu România şi Republica Moldova, potrivit unui ordin semnat de şeful Serviciului de Stat de Frontieră din regiunea Cernăuţi.

Măsura a fost luată pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de persoane care încearcă să părăsească ţara, pentru a nu se înrola în armată, a declarant un oficial ucrainean.

Potrivit ordinului, este interzisă „intrarea persoanelor pe o fâşie de teren desemnată de-a lungul frontierei de stat, inclusiv în scopuri turistice, recreative, pescuit, cu excepţia: persoanelor care locuiesc sau lucrează permanent sau temporar în hotarele acesteia, cu condiţia să deţină autorizaţia corespunzătoare eliberată de detaşamentul de frontieră; proprietarii de terenuri situate în fâşie, cu condiţia să deţină autorizaţia corespunzătoare eliberată de detaşamentul de frontieră”.

Restricţiile sunt valabile pe raza localităţilor de frontieră Selyatynsk, Beregometsk, Krasnoilsk, Chudeysk, Petrovetsk, Suchevensk, Kamianetsk, Hlybtsk , Tereblechansk, Taraşansk, Hertsaivsk, Vancikovetsk, Mamalygivsk, Livenetsk, Kelmeneţk, Sokiryansk, Vaşkovetsk, Cernăuţi, Dnistrovsky, Vyzhnytsky din regiunea Cernăuţi.

În mai multe regiuni ale țării se constată o scădere a moralului populației, precum și o teamă tot mai mare de înrolare. După doi ani de război, mulți dintre locuitorii țării vecine au început să simtă șipsurile, precum și rigorile impuse de starea de fapt. La acestea se adaugă și pierderile suferite de numeroase familii din cauza luptelor sau a bombardamentelor. În acest context, unii dintre bărbații aflați în situația de a fi chemați sub arme încearcă să se eschiveze, trecând illegal granița în statele vecine, precum România, Moldova sau Polonia
sursa:Puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *