Sanremo 2024. Angelina Mango, în vârstă de 22 de ani, a obţinut 40,3% din totalul preferințelor,având în vedere cele trei jurii: televoting, sala de presă, juriu radio.

Sanremo 2024.Victoria unei femei după zece ani. Ultima a fost Arisa

Odată cu victoria Angelinei Mango, o femeie revine şi cucereşte Festivalul – Sanremo 2024 – la zece ani după victoria Arisei cu „La Notte”. Angelina Mango, cântăreața și compozitoarea în vârstă de 22 de ani, a triumfat cu piesa „La noia”. Cu această melodie, Angelina Mango câștigă cea de-a 74-a ediție a Festivalului Sanremo.

Ea ajunge acolo unde părinții ei, Mango și Laura Valente, care făcuseră șapte și, respectiv, două Sanremo (cu Matia Bazar), nu ajunseseră niciodată.

„Sunteţi nebuni, mulţumesc din suflet orchestrei, ţie Amadeus, lui Fiorello, echipei mele, familiei mele, vă mulţumesc că aţi venit”,a spus Angelina Mango, fiica lui Pino Mango, care a murit în 2014 și aLaurei Valente.

Născută pe 10 aprilie 2001, Angelina Mango este o cântăreață și compozitoare aflată la început de drum. În 2023, ea a participat la cea de-a 22-a ediție a concursului de talente „Amici di Maria De Filippi”. Aici s-a clasat pe locul al doilea, dar a câștigat la categoria canto și Premiul Lunezia pentru valoarea muzical-literară a piesei „Ci pensiamo domani”.

Angelina Mango re un palmares impresionant

Angelina Mango are patru albume de platină, două albume de aur, şi multe turnee. Angelina Mango a fost una dintre revelațiile anului 2023.

A fost prima dată când Mango a participat la Festivalul de la Sanremo, datorită succeselor din ultimul an. Artista a acumulat milioane de  vizualizări și a obținut aprobarea unanimă din partea publicului și a criticilor.

Cu această victorie de la Sanremo 2024 vine și o oportunitate extraordinară. Şi anume opțiunea de a reprezenta Italia la concursul Eurovision 2024. În cazul în care Angelina Mango va refuza această onoare, radiodifuzorul italian RAI va prelua răspunderea de a alege reprezentantul Italiei la Malmo, Suedia, pentru Eurovisionul din acest an. Decizia va fi anunțată în cadrul unei conferințe de presă programate pentru duminică după-amiază.
sursa:EVZ.ro