Polițiștii iberici l-au prins pe bărbatul care a lovit cu brutalitate mai multe femei într-o stație de metrou. Anchetatorii l-au reținut și vor să afle, dacă atacatorul a consumat droguri sau alcool la momentul săvârșirii acestor infracțiuni. Camerele de supraveghere l-au surprins pe bărbat cum își alegea victimele. De cele mai multe ori, femei, vulnerabile.

Ultima victimă a fost lovită atât de tare, încât s-a dezechilibrat şi a căzut, notează Daily Mail.

Panică la metrou. Un bărbat a atacat mai multe femei

Potrivit sursei citate, poliția din Barcelona ia în calcul varianta ca atacatorul să fie autorul unor jafuri de proporții. Întrucât stațiile de metrou sunt, de multe ori, „scena unor atacuri” fără precedent, oamenii legii vor să folosească inteligența artificială pentru a preveni infracțiunile din apropierea stațiilor de metrou.

Potrivit presei internaționale, conducerea metroului de la Londra  a implementat dejaexperimental, de aproximativ un an, înregistrareaintegrala a mișcărilor și a expresiilor faciale ale pasagerilor într-o statie de metrou aglomerată, cu scopul de a analiza instantaneu fiecare detaliu. Cu ajutorul datelor interpretate de  inteligența  artificială, agenții de securitate pot acționa mai repede în cazul unor infracțiuni.

De asemenea, sistemul bazat pe inteligență artificială,  poate preveni e asemenea, pentru a preveni căderea oamenilor pe sine, ceea ce nu este neobișnuit la metrou fie în cazuri de tentativa de sinucidere, fie din cauza consumului excesiv de alcool. Totodată, datele bazate pe tehnologia de ultima oră, pot preveni și călătoriile „frauduloase”, fără bilet.

Tentativă de suicid la metrou, în România

Un bărbat din Barcelona a atacat mai multe femei a metrou. Sursă foto: captură video
Un bărbat din Barcelona a atacat mai multe femei a metrou. Sursă foto: captură video

Recent,  la stația de metrou Orizont din Drumul Taberei, București, a avut loc o tentativă de sinucidere. Victima este un bărbat de 46 de ani, care a fost preluat de o ambulanță și dus la spital. În România, nu există un sistem tehnic care să prevină infracțiunile sau incidentele de la stațiile de metrou, însă, în cadrul Poliției funcționează „Direcția  Transporturi”.  Aceasta coordonează, îndrumă, evaluează şi monitorizează activitatea structurilor de poliţie transporturi feroviare, navale şi aeriene din teritoriu. Rolul acestei structuri este, în principal, să se asigure că oamenii călătoresc în siguranță.

sursa:EVZ.ro