Un nou buncăr de comnadă Hamas, descoperit sub sediul agenției ONU

Reprezentanții agenției ONU susțin că habar nu aveau, despre existența unui buncăr terorist sub sediul lor. Agenția a demarat o anchetă internă, în timp ce mai multe state au blocat donațiile, în semn de protest față de sprijinul palestinienilor, relatează Reuters.

Volker Turk, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, a cerut vineri o anchetă cu privire la ceea ce el a numit utilizarea de către Israel a „armelor explozive cu impact puternic”. El a mai spus că armele provoacă distrugeri fără precedent  în rândul populaţiei din Gaza, conform sursei citate.

„Bombardamentele israeliene extinse asupra Gaza, inclusiv utilizarea de arme explozive cu impact puternic în zone dens populate… au în mod clar un impact umanitar şi asupra drepturilor omului devastator. Atacurile trebuie să fie investigate . Suntem foarte îngrijorați, deoarece  acestea reprezintă atacuri disproporţionate care încalcă dreptul umanitar internaţional”, a declarat Turk la o conferinţă de presă în timpul unei vizite în capitala Iordaniei, Amman.

Fostul premier israelian susține că ONU ar trebui să verifice facturile la energia electrică

Hamas se alimenta cu energie electrică de la sediul ONU. Sursă foto: platforma X
Hamas se alimenta cu energie electrică de la sediul ONU. Sursă foto: platforma X

Naftali Bennett, fostul premier al Israelului, consideră că este inacceptabil ca ONU să pretindă că „nu știe”  despre susținerea Hamas.În opinia fostului oficial israelian, printr-o simplă verificare a facturilor la energia electrică s-ar putea vedea că ONU a alimentat cu energie electrică sediile folosite de Hamas.

„Incredibil! Agenția oficială a ONU UNRWA, care este finanțată din donații din întreaga lume, a servit ca o aripă a regimului terorist Hamas de mulți ani.  Cablurile electrice au circulat de la sediul lor la serverele subterane ale Hamas. Cu toate acestea, UNWRA susține că nu știa nimic despre acest lucru. Poate că ar trebui să verifice facturile de energie electrică. Hamas nu și-a desfășurat operațiunile doar sub sediul UNWRA, zeci de arme, muniții, grenade și explozibili au fost găsite în  interiorul birourilor sediului UNWRA însuși. UNWRA nu este o organizație umanitară a ONU în Fâșia Gaza, este o aripă a Hamas ”, s-a exprimat politicianul, pe platforma X.
sursa:evz.ro