Hermes mărește prețurile

Producătorul genților Birkin, care se comercializează la un preț de peste 10.000 de dolari bucata, a anunțat că va majora prețurile în acest an. Prețurile vor fi mai mari cu 8% până la 9% la nivel global, a anunțat vineri președintele Axel Dumas.
Brandul de lux Hermes își mărește prețurile. Și gențile Birkin vor fi mai scumpe. Sursa foto Dreamstime

Hermes este renumit pentru că își devansează rivalii atunci când condițiile economice se deteriorează, grație designului său clasic și managementului atent al producției și stocurilor, care ajută la menținerea imaginii exclusiviste a mărcii. Compania a anunțat că va plăti un bonus de 4.000 de euro pentru fiecare din cei 22.000 de angajați ai săi la nivel mondial, potrivit Reuters.

Geanta Birkin de la Hermes, o piesă de artă

Multe femei visează la geanta Birkin, dedicată actriței Jane Birkin, iar unele acceptă să o cumpere și second-hand. Recent, o fostă angajată Hermes a ajutat colecționarii celebrelor genți să cumpere și să vândă Birkin la mâna a doua. Cele noi sunt aproape imposibil de obținut în magazine. Mulți clienți sunt pe lista de așteptare de ani de zile.

geanta birkin
Brandul de lux Hermes își mărește prețurile. Și gențile Birkin vor fi mai scumpe. Sursa foto Dreamstime

Caroline, cu The Birkin Fairy, a vândut produse de 2 milioane de dolari pe eBay și în online, de la un Birkin foarte uzat de 8.000 de dolari, până la modelul So Black Kelly, de 150.000 de dolari, cu pene.
Cum a apărut geanta Birkin

Geanta Birkin a fost lansată în 1984. The Birkin Bag, o geantă de mână realizată manual din piele, cu două mânere superioare robuste și o închidere cu încuietoare și cheie pentru a se asigura că tot conținutul rămâne acolo. Muza a fost actrița Jane Birkin.

Directorul executiv al Hermes a venit cu ideea de a face această geantă după ce a văzut-o pe Jane Birkin în avion. El a observat că actrița nu are suficient loc în geantă și a realizat că este momentul să facă o geantă încăpătoare și stilată.

Sursa:EVZ.ro