• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Valeriu Iftime încearcă o lovitură de palat la PNL Botoșani! Liderul Costel Șoptică s-a repliat

Feb 4, 2024

Liderul PNL Botoșani, Costel Șoptică, tremură pentru funcția de președinte. Valeriu Iftime îi vrea locul.

După o perioadă îndelungată de dialoguri și tratative între liderii centrali ai Partidului Național Liberal și figura prominentă a mediului de afaceri, Valeriu Iftime, se pare că s-a ajuns la o înțelegere preliminară. Conform acestui acord, președintele grupului Elsaco urma să preia conducerea Organizației Județene a liberalilor, într-un moment în care politica locală începea să se agite sub presiunea schimbărilor și a noilor direcții strategice, scrie Botoșeneanul.

Cu toate acestea, situația s-a schimbat rapid, iar actualul lider, Costel Șoptică, a reușit să-și consolideze poziția, atrăgând sprijinul majorității președinților filialelor din teritoriu. Această mișcare de contracarare pare să fi reprezentat un punct de cotitură într-un peisaj politic mereu schimbător.

În replică la aceste manevre de culise, Ionică Nechifor, secretarul general al PNL Botoșani, a ieșit la rampă și și-a exprimat dezaprobarea față de tentativele lui Valeriu Iftime de schimbare a echilibrului de putere. Într-o declarație publică, Nechifor a subliniat soliditatea și coeziunea filialei Botoșani, afirmând că aceasta este pregătită să facă față provocărilor electorale din acest an sub conducerea președintelui Costel Șoptică.

„Nimeni nu poate ignora contribuția și eforturile noastre din ultimii trei ani, care ne-au propulsat la un nivel remarcabil de performanță și implicare civică. Dacă există încercări de destabilizare a PNL Botoșani, responsabilitatea trebuie asumată de cei care au promovat astfel de manevre. Este evident că un astfel de scenariu, cu implicarea unei figuri străine pentru partid, nu va conduce niciodată la succesul pe care îl dorim și îl merităm”, a subliniat Nechifor.

Cu o cotă de susținere impresionantă, de aproximativ 95% din organizații, președintele Costel Șoptică reprezintă o forță stabilizatoare și mobilizatoare în rândurile partidului, spun fanii săi. Reales în funcție în 2021, în urma unei dispute intense cu fostul prefect Dan Nechifor, Șoptică a reușit să-și impună viziunea și strategia în fața membrilor PNL Botoșani.

Contactat telefonic de Banul Botoșenean, Costel Șoptică a declarat că va avea săptămâna viitoare o discuție atât cu Valeriu Iftime, cât și la nivelul conducerii centrale a PNL.

”Noi de 4 ani îl curtăm pe domnul Iftime și chiar a avut propunerea să candideze în 2020 din partea PNL. Dacă vă aduceți aminte, a venit și la o emisiune împreună cu mine prin care am anunțat măsurile economice pe care eu le propuneam pentru Botoșani ca și candidat la Consiliul Județean. Ușa PNL Botoșani este mereu deschisă pentru un om de afaceri de anvergura domnului Iftime și pentru alții ca el. Noi avem acum cu adevărat o echipă unită la PNL Botoșani, iar eu nu demisionez și nici nu voi ceda. Mi-am anunțat la Iași în fața conducerii centrale asumarea candidaturii la Consiliul Județean Botoșani. În BPN-ul de alaltăieri s-a stabilit ca președinții de filiale să candideze la CJ. După acest raționament, domnul Iftime dacă ar veni să preia președinția PNL Botoșani ar trebui să candideze la CJ împotriva PSD. Nu știu dacă înțelege în ce se bagă mai ales pentru că din ultimul sondaj în care el a fost măsurat a reieșit că suntem vreo trei în PNL care avem un scor mult mai bun. De asta voi avea o discuție cu domnul Iftime și Bucureștiul pentru a decide într-un fel sau altul”, a declarat Costel Șoptică.

Acesta a făcut referire la un sondaj de opinie realizat în 2022 și în care el, Cătălin Flutur și Cristian Achiței aveau o intenție de vot cu mult peste Valeriu Iftime.

În ceea ce privește semnăturile primarilor și a președinților de organizații din județ, în urmă cu jumătate de an cel mai probabil acestea nu ar fi fost obținute de Costel Șoptică, însă în februarie 2024 realitatea din PNL este cu totul alta.

Este pentru prima dată în ultimii 16-20 de ani când în PNL Botoșani sunt în partid președintele în exercițiu la nivel județean și alți trei foști președinți, respectiv Cătălin Flutur, Mihai Țâbuleac și Florin Țurcanu.

 

Această mișcare politică, plină de tensiune și intrigi, evidențiază complexitatea și dinamismul peisajului politic local și național. Într-un an electoral crucial, bătălia pentru controlul organizațiilor politice capătă o importanță deosebită, în timp ce liderii și membrii partidelor își pregătesc strategiile și alianțele pentru alegerile ce se apropie.
sursa:Puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *