• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PNL cheamă oameni la un miting anti-AUR. Flutur: „Ăsta e doar începutul”

Feb 4, 2024

PNL Suceava reacționează după manifestația membrilor AUR din zilele trecute când s-a cerut capul lui Gheorghe Flutur.

 

PNL organizează duminică, 4 februarie, un miting anti-extremism în centrul municipiului Suceava, la care sunt așteptați mii de oameni.

Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, a declarat la Antena 3 CNN că manifestația este organizată ca o reacție la creșterea extremismului în România, fenomen care, în opinia sa, are un impact negativ asupra societății românești.

Bucovina a fost aleasă ca locație pentru miting datorită istoriei sale zbuciumate, marcată de extremism. Liderul liberal a subliniat că înaintașii locuitorilor din Bucovina au suferit din cauza extremismului, iar mitingul are ca scop a trage un semnal de alarmă împotriva acestui fenomen.

Șeful PNL al CJ Suceava a anunțat că va lansa în cadrul mitingului un decalog de luptă împotriva extremismului, un document care va conține o serie de măsuri concrete pentru combaterea acestui fenomen.

La miting sunt așteptați să participe membrii PNL, numeroși reprezentanți ai societății civile, care vor lua cuvântul și vor își exprima opiniile cu privire la extremismul din România.

„Am făcut un apel la suceveni să vină la o manifestare să intre în funcţiune la timp împotriva extremismului. De ce în Bucovina? Pentru că Bucovina are o istorie foarte frământată, agitată şi chiar din cauza extremismului înaintașii noştri au avut de suferit.

Manifestația este împotriva curentului extremist. Mâine vor fi mii de oameni în stradă şi asta este doar începutul. Am văzut acest fenomen de nemulțumire pentru că dumnealor nu pun nimic la loc.

Eu voi lansa un decalog de luptă împotriva extremismului de mâine de la Suceava. Sunt convins că vor veni mai mulţi, că s-au anunţat mai mulţi vorbitori din societatea civilă, a spus șeful PNL Suceava

Conform liderului PNL, trebuie să ne îngrijoreze asta, pentru că fuga asta cu telefonul că ne filmează cineva. ”Mâine vom vedea copiii în curtea şcoli că folosesc aşa zise modele din astea, dacă noi nu avem curajul să venim la normalitate. Bucovina este o zonă de normalitate a toleranţei”, a spus Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, la Antena 3 CNN.

Mitingul de la Suceava al PNL se înscrie în contextul unor proteste similare organizate în mai multe state europene, ca reacție la ascensiunea extremismului de dreapta. Recent, peste 150.000 de persoane au protestat împotriva extremismului în Germania, unde partidul de dreapta radicală AFD (Alternativa pentru Germania) a fost criticat pentru ideile sale extremiste.

Șeful PNL Suceava a subliniat importanța mobilizării cetățenilor împotriva extremismului, afirmând că „trebuie să ne îngrijoreze” acest fenomen și că „noi trebuie să avem curajul să venim la normalitate”.

flutur-simion

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *