• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Papa Francisc denunță creșterea teribilă a atacurilor contra evreilor

Feb 4, 2024

Papa Francisc a deplâns, sâmbătă, ”teribila creștere a atacurilor contra evreilor în toată lumea”, ca și escaladarea antisemitismului și anti-iudaismului după 7 octombrie, când a început războiul Israel – Hamas, transmite BFMTV.

”Noi, catolicii, împreună cu voi, suntem îngrijorați de teribila creștere a atacurilor contra evreilor în lumea întreagă”, a menționat papa într-o scrisoare adresată ”surorilor și fraților săi evrei din Israel” și dată publicității de Vatican.

Războiul dintre Israel și Hamas ”a produs în opinia publică mondială scindări care se transformă adesea în forme de antisemitism și anti-iudaism”, menționează suveranul pontif.

Rugăciuni pentru eliberarea ostaticilor

Papa Francisc nu uită nici poporul palestinian. ”Inima mea este aproape de voi, de Pământul Sfânt, de toate popoarele care îl locuiesc, israelian și palestinian, și mă rog ca dorința de pace să fie mai puternică la toți”, a mai adăugat suveranul.

Acesta ne-a invitat să ne rugăm în special pentru eliberarea ostacilor deținuți de Hamas. De altfel, nu este pentru prima dată când suveranul pontif cere ”eliberarea imediată a tuturor ostaticilor din Gaza”.

El a mai adăugat că ”răspunsul militar puternic” al Israelului ”a provocat o criză umanitară de o gravitate excepțională și suferințe de neconceput”.

”Vă îmbrățișez pe fiecare dintre voi și în special pe cei care sunteți cuprinși de angoasă, de durere, de teamă și chiar de furie. Cu voi, îi plângem pe toți morții, răniții și traumatizații, rugându-l pe Dumnezeu să intervină și să pună capăt acestui război și urii”, a mai scris  suveranul pontif, transmite Vatican news.
sursa:Puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *