• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Avertisment Nicolae Ciucă: „Trebuie urgent implementat Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului”

Feb 4, 2024

În România afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii, iar Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului trebuie urgent implementat la nivelul sistemului de sănătate, afirmă președintele PNL, Nicolae Ciucă.

„În România, afecţiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalităţii, iar Planul Naţional pentru Combaterea Cancerului – un document la adoptarea căruia colega mea Nicoleta Pauliuc a muncit enorm – trebuie urgent implementat la nivelul sistemului de sănătate”, a scris Nicolae Ciucă, duminică, pe Facebook.

Pacienţii oncologici au nevoie de îngrijire, de acces la cele mai noi şi mai eficiente tratamente, la consiliere psihologică şi sprijin emoţional.

„Este obligatoriu, de asemenea, să ne concentrăm pe prevenţie şi campanii de informare ample la nivelul întregii populaţii. Curajul celor care luptă cu această boală îi transformă în eroii noştri, deseori tăcuţi, pe care trebuie să îi asigurăm, la fiecare pas, că nu sunt singuri. Să ne angajăm să fim mai puternici, mai uniţi şi mai hotărâţi în faţa acestei afecţiuni cumplite care schimbă şi distruge vieţi”, a mai precizat preşedintele PNL.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *