• Fri. Jun 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Șef al mafiei italiene, evadat din închisoare, prins la masă la un restaurant de lux din Franța

Feb 3, 2024

Un şef al mafiei italiene, evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, a fost capturat în Franţa, în timp ce se afla într-un restaurant alături de o femeie.

Marco Raduano, şeful de 40 de ani al mafiei Gargano din regiunea Puglia din sudul Italiei, a fost arestat, joi, în timp ce se afla la masă la un restaurant de lux din Bastia, Corsica, alături de o femeie.

Cei care l-au prins fac parte din aceeaşi unitate anti-mafia care l-a capturat pe Matteo Messina Denaro, un alt lider al mafiei, fugar timp de aproape trei decenii. Raduano era considerat de Europol unul dintre primii 10 cei mai periculoşi fugari.

În aceeași zi a fost arestat și Gianluigi Troiano, mâna dreaptă a lui Raduano, și care fugise din arest la domiciliu în 2021, desprinzându-și brăţara electronică. Troiana a fost arestat la Granada, Spania, în timp ce ridica un colet.

La această operaţiune au participat Direcţia regională anti-mafia din Bari, Puglia, carabinieri ai ROS, comandamentul provincial din Foggia, Puglia, Garda Civilă Spaniolă şi Jandarmeria Naţională Franceză.

Raduano a evadat, anul trecut, în doar 16 secunde prin legarea lenjeriei de pat de la fereastra închisorii. El a fugit pe jos fără ca gardienii să sesizeze sau să îl urmărească, ceea ce a dus la o anchetă internă în închisoarea de maximă siguranţă. La acel moment, Raduano ispăşea o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru trafic de droguri. După evadare, a fost condamnat la închisoare pe viaţă în lipsă, pentru instigarea la uciderea mafiotului Omar Trott într-un bar din Vieste, Italia, în 2017.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *