• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Doina Federovici invitată la DNA pentru percheziţii informatice în dosarul angajărilor pe bani de la spital

Feb 3, 2024

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au elucidat misterul prezenței președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, la sediul DNA Suceava, în contextul investigațiilor legate de angajările pe șpagă de la Spitalul Județean „Mavromati”.

Aceasta a fost invitată să participe la perchezițiile informatice, o coincidență cu aducerea primarului Cosmin Andrei, ambii membri ai PSD. De asemenea, primarul comunei Drăgușeni, Eugen Nechita, a fost adus pentru a asista la perchezițiile în cazul său, legat de acuzații de trafic de influență.

Conexiunea între cei doi politicieni și anchetele privind corupția în sistemul medical din Botoșani a fost pusă în evidență în cadrul celor 92 de percheziții din decembrie 2023, care au vizat corupția în cadrul Spitalului Județean Mavromati și un sistem de șpăgi pentru angajări. Ancheta a dezvăluit că funcții precum asistent medical sau brancardier puteau fi cumpărate cu sume semnificative, inclusiv până la 15.000 de euro, conform monitoruldebotosani.ro.

Incidentul nu a afectat doar PSD, ci și liberalii, cu fostul director al DSVSA Botoșani, Mihai Țurcanu, ridicat pentru abuz în serviciu și delapidare, implicat în intervenții ilegale în licitații și evaluări abuzive ale funcționarilor. Județul Botoșani se remarcă și prin prezența unui prefect și a doi foști președinți de CJ condamnați și încarcerați pentru corupție.

Astfel, anchetele DNA dezvăluie o panoramă complexă a corupției la nivelul autorităților locale din Botoșani, subliniind necesitatea măsurilor de combatere a fenomenului în rândul reprezentanților politici.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *