• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cine l-a denunțat la DNA pe liderul PNL, Iulian Dumitrescu

Feb 2, 2024
Acasă Dezvăluiri Cine l-a denunțat la DNA pe liderul PNL, Iulian Dumitrescu

Cine l-a denunțat la DNA pe liderul PNL, Iulian Dumitrescu

iulan dumitrescu dna

Liderul PNL Iulian Dumitrescu, acuzat de luare de mită și fals în declarații, a fost denunțat la DNA de către Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Ştefan Pirpiliu.

Discuţiile cu cumnatul liderului PNL Iulian Dumitrescu aveau loc în hotelul Marriott din Bucureşti. Ionel Pirpiliu este denunţător şi colaborator DNA în dosarul lui Iulian Dumitrescu de aproape două luni, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Denunțul la DNA ar fi fost făcut în octombrie 2023 de Ionel Pirpiliu, om de afaceri care are mai multe firme de construcţii. Ulterior, Pirpiliu ar fi devenit colaborator autorizat cu identitate reală al procurorilor, punând la dispoziţie chiar înregistrări şi documente în caz.

În acelaşi dosar, procurorii ar fi obţinut mai multe mandate de supraveghere tehnică (care au presupus interceptări, supravegheri video, foto şi audio şi localizări/ urmărire prin mijloace tehnice) atât pentru Ionel Pirpiliu, cât şi pentru cumnatul liderului PNL, Iulian Dumitrescu, Adrian Daniel Lambrea.

În declaraţiile de la DNA, Pirpiliu ar fi spus că propunerea de cumpărare a firmei Bertoni, la preţul de 47.500.000 de lei i-ar fi fost înaintată de Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova. Nu a putut să-l refuze, dat fiind rolul pe care îl avea Dumitrescu în organizarea licitațiilor de achiziții la CJ Prahova.

Familia implicată și ea

După ce Ionel Pirpiliu ar fi formulat denunţul la DNA în legătură cu cumpărarea firmei Bertoni Construct SRL şi ar fi comunicat acest lucru unui avocat, se pare că sora lui Iulian Dumitrescu, dar şi cumnatul lui ar fi cunoscut/ bănuit existenţa unui dosar DNA, susţin surse judiciare.

În plus, chiar în discuţiile purtate de Pirpiliu, acesta ar fi invocat DNA:

„LAMBREA DANIEL-ADRIAN: Dar le-am văzut. Le-am văzut. M-am uitat pe ele şi e OK.

PIRPILIU IONEL: Sunt stresat. Sunt stresat de asta pentru că eu mă gândesc că între ăştia, Ministerul de finanţe şi instituţie… şi DNA… eu… este… este… e o legătură. Ăştia…

Ulterior acestui moment, Daniel Adrian Lambrea, cumnatul lui Iulian Dumitrescu ar fi renunţat la suma de 15 milioane de lei din totalul celor 47,5 milioane de lei, iar valoarea finală a firmei ar fi rămas de 32,5 milioane de lei, susțin sursele menționate.

În discuţiile dintre soţii Lambrea şi Pirpiliu, nu este contestată modalitatea de calcul sau cuantumul de 5% al profitului din suma de 204 milioane lei care reprezenta valoarea din contractele de lucrări rămase de executat la finalul anului 2022, mai arată sursele menționate.

O parte din sumele de bani care provin de la Ionel Pirpiliu, plătite drept contravaloare a părţilor sociale ale Bertoni Construct SRL, au creditat conturile sorei şi cumnatului lui Iulian Dumitrescu, fiind mai apoi transferate către Iulian Dumitescu sau au fost folosite în beneficiul acestuia ori a familiei lui, consideră procurorii.

Liderul PNL, Iulian Dumitrescu, dar şi sora şi cumnatul său se află sub control judiciar pentru 60 de zile. În plus, procurorii i-au interzis prim – vicepreşedintelui PNL să-şi exercite  funcţia de preşedinte al CJ Prahova pe următoarele 60 zile.

DNA l-a acuzat oficial pe prim- vicepreşedintele PNL de fals în declaraţii în formă continuată şi luare de mită, după ce ar fi pretins lui Ionel Pirpiliu suma de 47,5 milioane de lei, ca preţ supraevaluat, pentru achiziţionarea părţilor sociale ale firmei SC Bertoni Construct SRL, şi ar fi primit suma totală de 16,2 milioane lei.

Una dintre societăţile lui Pirpiliu ar fi avut la momentul respectiv în derulare un contract cu CJ Prahova, iar după preluarea societăţii comerciale ar mai fi primit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

O parte din bani ar fi ajuns în final la Dumitrescu Iulian sau ar fi fost folosită în beneficiul lui prin achiziţionarea unor bunuri şi vacanţe de lux în afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux. Aproape 600.000 de euro ar fi fost cheltuiți de Dumitrescu pe vacanţe în Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Insula Capri, Mykonos, Courchevel, Nisa.

După ce a fost pus sub acuzare, Iulian Dumitrescu a anunţat că demisionează din toate funcţiile din PNL.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *