• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Când a fost văzută ultima dată o navă de croazieră la Constanța

Feb 2, 2024

Din cauza pandemiei și a războiului din Ucraina, navele de croazieră au devenit o raritate în porturile din România. În ultimii doi ani, la Constanța, n-a fost văzută niciuna.

Navele maritime cu turiști străini au ocolit România, iar cele fluviale au adus puțini vizitatori. În 2024, ar trebui să ajungă cinci nave de croazieră, dar nimic nu este sigur. În portul Constanța, ultima navă maritimă de croazieră a acostat în 2021. De altfel, a fost și singura care a mai ajuns în România, în urma restricțiilor impuse în pandemie.

Din 2022, după ce a izbucnit războiul din Ucraina, navele martime cu turiști la bord au scos pur și simplu Constanța din itinerar, potrivit TVRinfo. În aceste condiții au mai ajuns la Constanţa doar nave fluviale, care au la bord doar câteva sute de pasageri care aleg croaziere pe distanțe mai scurte, cu plecări din Budapesta.

Marile nave de croazieră, care trec prin Mediterană si Marea Neagră, ajung să aibă și câte 2500 de pasageri.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, au fost identificate 90 de mine marine care pluteau în derivă, dintre care 5 au fost distruse de militarii Forțelor Navale Române.

Cum era înainte de pandemie

Pentru turismul de croazieră din România cea mai bună perioadă au reprezentat anii dinaintea pandemiei. Atunci, în Constanța au acostat 183 de nave cu pasageri, care au vizitat litoralul românesc, Delta Dunării dar și alte obiective.

Pentru 2024, veștile par să fie ceva mai bune. Există cinci mari nave maritime, care vor pleca din Istanbul și au în program inclusă și o vizită în Portul Constanța, însă, nimic nu este sigur. Totul depinde acum de situația de securitate de pe mare.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *