• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

UE aprobă un ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, în pline proteste ale fermierilor

Feb 1, 2024

În loc să fie preocupați de protestele fermierilor care au loc chiar în fața sediului Comisiei Europene, liderilor UE le pasă mai mult de Ucraina, căreia i-au aprobat un ajutor suplimentar de 50 de miliarde de euro în cadrul bugetului UE.

La mică distanță de locul unde s-au aflat șefii de state din UE, fermierii protestează, de ore bune, inclusiv față de produsele venite din Ucraina, dar problemele lor nu se află pe agenda reuniunii.

Deși fermierii spun că

Nu departe de locul unde s-au întâlnit liderii UE, sunt proteste ale fermierilor din mai multe state membre, care s-au strâns în fața sediului CE nemulțumiți de politica Uniunii cu privire la normele stricte de mediu în agricultură, dar și față de concurența neloială a produselor venite din Ucraina. Deocamdată, însă, nimeni nu i-a băgat în seamă.

Anunțul legat de ajutorul acordat Ucrainei a venit din partea lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, prin intermediul unui mesaj publicat pe X.

„Acest lucru garantează o finanţare stabilă, pe termen lung şi previzibilă pentru Ucraina. UE îşi asumă leadershipul şi responsabilitatea de a sprijini Ucraina; ştim care este miza”, a spus Michel.

Ajutorul european pentru Ucraina (33 de miliarde sub formă de împrumuturi şi 17 miliarde sub formă de granturi) este inclus într-un amendament la bugetul UE până în 2027.

Kievul are nevoie de finanțare pentru a-şi menţine economia pe linia de plutire, mai ales că ajutorul din partea SUA a fost blocat în Congres.

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *