• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Șeful secției Chirurgie din spitalul Buhuși, filmat în timp ce lua șpagă

Feb 1, 2024

Mouhannad Toron, şeful secţiei de Chirurgie de la spitalul din Buhuşi, a intrat în atenția autorităților după ce a fost surpins în timp ce lua mită. Chirurgul va fi judecat pentru luare de mită, în urma deciziei Curții de Apel Bacău.

Vizat de același dosar este și asistenta care lucra cu medicul. Cei doi au fost filmaţi de anchetatori, în toamna anului 2020, în plină pandemie de COVID, în timp ce primeau mită de la pacienţii internaţi în spital sau veniţi la consult.

Potrivit Libertatea, majoritatea pacienţilor care i-au dat mită chirurgului erau pensionari sau beneficiari de ajutor social, spun procurorii. Cei doi au ajuns în atenția procurorilor în urma unei sesizări făcute de către de directorul spitalului.

Scandal cu implicații politice

La o săptămână după sesizare, directorul ar fi fost sunat de către e conducerea locală a PNL: „Nu te mai lua de Toron, că mă opresc la Orban direct!”.

De-a lungul timpului, Mouhannad Toron a fost numit de către presă „Raed Arafat de Buhuşi”. „S-a exagerat, desigur”, comenta medicul, acum zece ani, într-un interviu, precizând apoi că „dacă înţelegem, prin această comparaţie, faptul că sunt onest, drept, e în regulă”.

La momentul realizării interviului, chirurgul a fost întrebat dacă primește în dar cadouri de la pacienți. Acesta a răspun: „Primesc, şi eu, ca toţi oamenii. Este ceva normal”.

Cum a fost prins medicul care lua mită

Câțiva ani mai târziu,procurorii au luat decizia de a pune sub ascultare telefonul medicului. Totodată, în biroul acestuia și în biroul acestuia, a fost montată o cameră tehnică de supraveghere.

În numai o lună, medicul a fost surprins luând mită de 22 de ori în numai o lună. Mouhannad Toron primea mită sub formă de bani sau cadouri. La rândul ei, asistenta din cabinet, Ana Floareş, a fost surprinsă în timp ce primea de la pacienţi sume cuprinse între 5 şi 20 de lei sau pachete de cafea, pentru fiecare manoperă medicală.

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *