• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Percheziții DNA la președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu: Suspectat de luare de mită și fals în declarații

Feb 1, 2024

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat astăzi dimineață 16 percheziții la domiciliul președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, și la membri ai familiei acestuia. Surse judiciare au anunțat că Dumitrescu este suspectat de luare de mită și fals în declarații, alături de alte persoane.

Update 13.40: Conform unor informații pe surse, procurorii DNA fac percheziții și la Hidro Prahova, compania de apa din județ, subordonata Consiliului Județean.

Update 12.15: Mita ar fi fost primită în conturile unei societăți deținute de sora lui Iulian Dumitrescu. Sora șefului CJ are mai multe afaceri, deținând mai multe societăți comerciale. Pe surse, inclusiv în vacanțe Dumitrescu folosea cardurile asociate firmelor deținute de sora lui. El avea instalată o aplicație de plăți pe telefonul său în care avea asociate aceste carduri.

Update 11.20: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, confirmă cercetările în cazul președintelui CJ Prahova, precizând că sunt suspiciuni de corupție și fals, care ar fi fost săvârșite în perioada 2020, până în prezent, de către ”funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

”În cursul zilei de 01 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, anunță procurorii DNA.

Update 11.05: În urmă cu scurt timp procurorii serviciului teritorial DNA Ploiești au descins la Consiliul Județean pentru a ridica mai multe documente.

Update 09.45: Iulian Dumitrescu a oferit un punct de vedere prin intermediul rețelei de socializare Facebook: „În urma speculaţiilor apărute public, vreau să fac următoarele precizări: Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”.

Update 08.52: Ancheta vizează licitația și construcția Centurii din localitatea Mizil. La această oră au loc percheziții și la sora lui Iulian Dumitrescu, cea prin intermediul căreia s-ar fi dat mita.

Update 8.30: Iulian Dumitrescu va fi adus la sediul central al DNA pentru a fi interogat în urma efectuării perchezițiilor la locuința sa. Percheziția se extinde și asupra reședinței sale din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, unde Dumitrescu deține un apartament de 800 de metri pătrați, pentru care plătește lunar o chirie de 6.000 de euro. Soția lui Iulian Dumitrescu conduce un Lamborghini Urus evaluat la 350.000 de euro.

Iulian Dumitrescu, unul dintre cei mai influenți lideri liberali, ocupând și funcția de prim-vicepreședinte al PNL, se află în centrul unei anchete privind presupuse fapte de corupție. Este notabil faptul că Dumitrescu a fost unul dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL și că a fost un pretendent important pentru preluarea Ministerului Transporturilor în guvernul lui Nicolae Ciucă.

De asemenea, Dumitrescu a fost unul dintre promotorii unei înțelegeri cu Partidul Social Democrat (PSD), fiind implicat în negocieri și colaborări politice cu acest partid.

Vom reveni cu informații suplimentare pe măsură ce acestea devin disponibile.

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *