• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Judecătoarea traficantă de droguri de la Tribunalul Suceava, trimisă în judecată

Feb 1, 2024

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis-o în judecată pe Ana Maria Chirilă, judecătoare la Tribunalul Suceava, pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită şi trafic de droguri.  

În acelaşi dosar, alte două persoane au fost trimise în judecată.

Judecătoare este acuzată că a folosit, în orice mod, direct sau indirect, informaţii care nu sunt destinate publicităţii, permițând accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi favorizarea făptuitorului.

“În fapt, în perioada 11–14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT– Serviciul teritorial Suceava (dosar aflat la urmărire penală), privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate (numărul mandatelor de percheziţie solicitate de organele de urmărire penală, locaţiile pentru care s-au solicitat autorizaţii, principalele persoane vizate de aceste măsuri). Potrivit rechizitoriului, inculpata – înainte de punerea în aplicare a mandatelor de percheziţie – a pus aceste informaţii la dispoziţia inculpatului de la punctul III şi, prin intermediul acestuia, la dispoziţia inculpatului de la punctul II”, au precizat procurorii.

Informaţiile au ajuns astfel şi la alte persoane interesate, urmărind obţinerea unor foloase necuvenite pentru alţii din valorificarea informaţiilor. De asemenea, au permis asigurarea unei protecţii în faţa legii pentru una dintre persoanele trimise în judecată în vederea înlăturării probelor cu privire la care exista posibilitatea identificării şi care ar fi putut conduce la acuzarea acesteia.

Luare de mită

Ana Maria Chirilă va fi judecată şi pentru luare de mită, primită în perioada 2021– 2023 în mod repetat de la o altă persoană inculpată în dosar, dar și pentru că ar fi primit mai multe foloase necuvenite (bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie ş.a.) de la o altă persoană în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-un dosar penal ce fusese instrumentat de DIICOT – Serviciul teritorial Suceava. În acest dosar, inculpatul respectiv fusese trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Nu în ultimul rând, judecătoarea a fost trimisă în judecată şi pentru deţinere de droguri pentru consum, în formă continuată (6 acte materiale săvârşite).

“În fapt, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada august – octombrie 2023, inculpata a deţinut în locuinţa sa cantităţi droguri de mare risc în vederea consumului propriu, din care a consumat în mod repetat atât singură cât şi împreună cu o altă persoană”, au precizat procurorii.

Judecătoarea din Suceava a mai fost trimisă în judecată şi pentru comiterea infracţiunilor de punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (5 acte materiale) şi pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată (două acte materiale).

Procurorii au trimis în judecată şi o altă persoană pentru infracţiunii de date de mită. Aceasta i-a dat judecătoarei Ana Maria Chirilă, în mod direct şi prin intermediul altei persoane o serie bunuri şi foloase necuvenite (bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie ş.a.) în scopul obținerii unei decizii favorabile.

De asemenea, o a treia persoană din acest dosar a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Curţii de Apel Suceava.
sursa:Puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *