Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă, a pledat oficial nevinovat miercuri, în faţa unui tribunal american. El nu a venit la tribunal, dar a trimis un document în care a spus că este nu este vinovat pentru moartea directoarei de imagine al westernului său, „Rust”.

Actorul, care riscă până la 18 luni de închisoare, a spus că nu a apăsat pe trăgaci şi că a fost asigurat de mai multe ori că arma .

Cum s-a întâmplat tragedia

Totul s-a întâmplat la filmările pentru „Rust”, când Alec Baldwin a îndreptat o armă care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe albe, dar un proiectil real a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

alec baldwin
Alec Baldwin a pledat nevinovat pentru omor prin imprudenţă/ Sursa foto Arhiva EVZ

Apărarea sa solicită un proces rapid pentru a „minimiza riscurile de suspiciune şi calomnie” împotriva sa, într-un caz marcat de numeroase răsturnări de situaţie şi slăbiciuni din partea acuzării. Procurorii au renunţat la urmărirea actorului în aprilie, invocând „elemente noi” în cadrul anchetei. Los Angeles Times a scris că arma fusese modificată înainte de a fi livrată echipei de filmare, crescând astfel şansele unei descărcări accidentale.

Alec Baldwin ar fi nevinvoat

Cu toate astea, actorul a fost inculpat din nou la jumătatea lunii ianuarie. Atunci s-a constat că arma putea fi declanşată decât prin apăsarea trăgaciului. Sindicatul actorilor SAG-AFTRA a criticat recent urmărirea penală a lui Baldwin ca fiind bazată pe „o evaluare incorectă a sarcinilor reale ale unui actor”.

 Alec Baldwin.
Alec Baldwin a pledat nevinovat pentru omor prin imprudenţă/ Sursa: ABC

„Meseria unui actor nu este de a fi expert în arme sau arme de foc”, a precizat organizaţia într-un comunicat. „Armele de foc sunt puse la dispoziţie pentru a fi folosite pe platou sub conducerea mai multor experţi profesionişti direct responsabili de utilizarea sigură şi precisă a acelei arme de foc”.

Și armuriera filmului este acuzată de omor

Și armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, este acuzată de omor prin imprudenţă în acest caz, iar procesul ei urmează să înceapă la 21 februarie. Ofiţerii de poliţie sunt de părere că ea a fost cea care a pus muniţia în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unui glonţ fals, potrivit AFP

Sursa:EVZ.ro