Un bărbat de 24 de ani, suspectat de furt, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Fostul ofițer SRI care  i-a asigurat paza fostului președinte american George W. Bush, jefuit

Un fost ofițer SRI, pensionat,  în vârstă de 49 ani, a fost jefuit de pistolul și bijuteriile lui, când era plecat de acasă. Hoții i-au furat un pistol Glock cu 24 de gloanțe și au fugit pe un câmp. Au lăsat doar tocul pistolului în urmă.

Fostul ofițer a contribuit la securitatea lui George W.Bush în 2002, la vizita sa de la București, când România era încă în proces de aderare la NATO.

Polițiștii îi caută pe hoții care au mai făcut astfel de fapte. Ei au deschis un dosar penal pentru furt calificat.

Hoții erau profesioniști

Fostul ofițer spune că persoana care i-a furat obiectele din casă i-a spart caseta în care erau depozitate pistolul și muniția.  Acesta i-ar fi furat și bijuteriile.Jaful a avut loc vineri seara, în  Voluntari, județul Ilfov, unde locuiesc persoane înstărite. Proprietarii erau plecați de acasă, iar complexul rezidențial era izolat. Polițiștii verifică filmările camerelor de supraveghere din zonă și au folosit inclusiv câini pentru a-i depista pe hoți.  Investigatorii bănuiesc că hoții fac parte dintr-o bandă care a mai spart .

După ce au luat obiectele, hoții au sărit gardul și au fugit pe câmp, dar au abandonat tocul pistolului. Cine ar fi făptașii? Ofițerul de securitate crede că ar fi fosta sa menajeră, pe care a concediat-o cu ceva timp, potrivit Antena 3: „Nu făcea nimic și Suzana  (n.r. soţia mea) i-a zis, n-ai făcut aia, n-ai făcut aia. A început să pună botul, să plângă și a plecat trântind ușa. Oricum, greșeala a fost a mea, în sensul în care n-am verificat-o. Am tras-o o dată de limbă despre soț și mi-a dat de înțeles că e fară ocupație. L-am văzut pe ăsta, e mai combinator așa”, a spus bărbatul păgubit.

Vecinii săi susțin ipoteza că ar fi foști angajați, fiind zonă cu rezidenți bogați, înstăriți și cu influență, care își permit sisteme de alarmă de ultimă generație.

Spărgător de locuințe. Sursa Foto- Arhiva Dreamstime

Pistolul recuperat, suspectul arestat

Bărbatul a fost ridicat de polițiști marți și dus la sediul IPJ Ilfov, unde a fost audiat. Ulterior, a fost prezentat instanței, care a dispus măsura arestării preventive. Bărbatul este cercetat și în alte două dosare de furt calificat, din două locuințe din Popești Leordeni. Pistolul și cele 24 de cartușe furate au fost găsite tot marți, după ce polițiștii și scafandrii au căutat în lacul Pantelimon, unde suspectul ar fi aruncat arma, potrivit Adevărul.„Precizăm faptul că, în prezenta cauză, față de bărbatul de 24 de ani, a fost dispusă la data de 18 ianuarie reținerea pentru 24 de ore, iar la data de 19 ianuarie față de acesta s-a dispus și măsura controlului judiciar, de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în alte două dosare de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, din două locuințe situate în orașul Popești Leordeni”, au declarat reprezentanții Poliției Ilfov după arestarea bărbatului.

Pistolul aparținea unui fost ofițer SRI, în vârstă de 50 de ani, care a rămas fără el și fără mai multe bijuterii, după ce hoții au spart seiful.

sursa:EVZ.ro