• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Piesele de rezistență ale averii lui Putin: o remorcă auto Skif și un garaj de 18 mp

Jan 31, 2024

Comisia Electorală Centrală a Rusiei a publicat declarația de avere a lui Vladimir Putin în condițiile în care aceasta este considerată informație de interes public. 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat declarația de avere a lui Vladimir Putin, înregistrat ca și candidat la alegerile prezidențiale iminente. Totalul veniturilor sale din ultimii șase ani a fost de 67.591.875 de ruble. Acestea includ salariul, veniturile din depozite bancare, veniturile din valori mobiliare, pensia militară, pensia și sumele provenite din vânzarea de bunuri.

În declarație sunt specificate următoarele proprietăți:

  • 1 apartament – 77 mp, în Sankt Petersburg;
  • 1 garaj – 18 mp, în Sankt Petersburg;
  • 3 autoturisme – GAZ M21, anul 1960, GAZ M21, anul 1965, Niva, anul 2009;
  • o remorcă auto Skif, anul 1987.

De asemenea, Vladimir Putin deține zece conturi bancare cu un total de 54.416.604,52 ruble și 230 de acțiuni la Banca Sankt Petersburg (prețul unei acțiuni la Bursa din Moscova fiind de 280,49 ruble).

În plus, el are în folosință nelimitată un apartament de 153,7 mp în Moscova și un garaj de 18 mp în Sankt Petersburg.

Conform purtătorului de cuvânt al staff-ului electoral al lui Vladimir Putin, Alexandra Suvorova, suma veniturilor candidatului în ultimii șase ani provine în principal din salariul său ca președinte în această perioadă. În plus, în 2017, a fost vândut un teren deținut de el.

Comisia Electorală de la Moscova a publicat ultima oară declarația de avere a lui Putin în 2018, când în Rusia au avut loc anterioarele alegeri prezidențiale.

Constituția Rusiei a fost modificată în 2008 pentru a extinde durata mandatului prezidențial de la 4 la 6 ani începând cu următorul ciclu electoral din 2012. Modificarea a fost făcută în perioada în care Putin a ocupat funcția de prim-ministru ca parte a rocadei guvernamentale cu Dmitri Medvedev întrucât el nu mai putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv de președinte.

Însă Kremlinul a publicat și în aprilie 2022 declarațiile de avere ale angajaților săi, o comparație între cea de atunci și cea publicată acum de Comisia Electorală Centrală arătând că Putin nu a declarat nimic nou între timp.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *