• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Grecii de la Aktor vor da în trafic în această vară lotul 3 din Centura de sud a Capitalei

Jan 31, 2024

Ministrul Sorin Grindeanu a vorbit despre situația șantierului de pe lotul 3 al Centurii de sud a Capitalei, acolo unde activează Aktor.

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 0 București Sud, compania Aktor din Grecia, și-a asumat responsabilitatea finalizării tronsonului dintre A 1 și Bragadiru până la sfârșitul verii. Anunțul a fost făcut marți, 30 ianuarie 2024, de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a dezvăluit că săptămâna precedentă compania a prezentat un grafic de progres pentru execuția celor 40% rămase din contract.

Finalizarea lotului Aktor de pe Autostrada A 0 va facilita legătura între A1 București-Pitești și A 2 București-Constanța, fără necesitatea traversării Centurii Bucureștiului (DN6). Odată cu finalizarea loturilor Ozaltin și UMB de pe Drumul Expres Craiova-Pitești în decembrie 2024, se va completa legătura dintre Craiova și Constanța prin Drum Expres și Autostradă.

Grindeanu a menționat că s-a discutat recent cu conducerea companiei Aktor din România și din Grecia, împreună cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. Aceștia au promis să finalizeze tronsonul până la sfârșitul verii, conform angajamentului asumat. Evaluările sunt în curs pentru a asigura respectarea termenelor. Grindeanu a comunicat aceste detalii în cadrul conferinței în care a semnat contractul cu PESA pentru achiziționarea a 62 de trenuri electrice noi.

,,Eu chiar zilele trecute am mers în zonă…e un pic de mobilizare, nici vremea nu e cea mai potrivită pentru lucrări pe șantier. Am avut o discuție săptămâna trecută cu conducerea (n.r Aktor) din România și cu cea din Grecia împreună cu directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Ei s-au angajat ca până la sfârșitul verii, deci nu aprilie-mai să termine acest tronson. Și-au asumat progres și o să-l rog pe domnul Pistol să îl transmită, nu văd de ce nu ar fi public….și-au asumat un progres lunar care să-i ducă la finalul verii la terminarea tronsonului care ar lega A 1 București-Pitești de celelealte două loturi de pe A 0 (până la A 2). Împreună cu colegii de la CNAIR stăm în evaluare să vedem dacă se pot ține de termen. Au posibilitatea să se țină de acest angajament.” a transmis Grindeanu

Lotul 3 de pe A0 Sud, de aproape 18 km și la care lucrează grecii de la Aktor, este considerat de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, cel mai important de deschis în acest an.

Totodată, ministrul Grindeanu a precizat că la sfârșitul lunii februarie, Alsim Alarko va deschide încă 13 kilometri între Jilava (DN 5)-Vidra/Berceni-Popești Leordeni (DN 4), iar în luna iunie lotul 1 va fi complet finalizat până la legătura cu Autostrada Soarelui- A 2.
sursa:puterea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *