O judecătoare de la Tribunalul Suceava a fost trimisă în instanță, de procurori, pentru mai multe acuzații de corupție. Aceasta este acuzată că a folosit informații ce nu sunt destinate publicului, favorizarea făptuitorului, luare de mită, deținere și trafic de droguri.

Judecătoare acuzată de susținerea unor traficanți

Magistratul este acuzat de susținerea activității infracționale a unor traficanți de droguri. Alături de judecătoare vor apărea în justiție încă doi presupuși interlopi, traficanți de droguri. Procurorii susțin că magistratul ar fi luat mită de la Mihai Pînzari. Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Secției de urmărire penală au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a trei persoane fizice.

ADVERTISMENT
SCROLL TO CONTINUE WITH CONTENT

Este vorba de o judecătoare de la Tribunalul Suceava. Aceasta este acuzată că, în perioada 11–14 noiembrie 2022, dezvăluit informații confidențiale dintr-un dosar DIICOT. Potrivit rechizitoriului, inculpata a pus informațiile la dispoziția unei alte persoane care le-a transmis mai departe celor vizați de ancheta respectivă. Anchetatorii susțin că scopul urmărit a fost obținerea unor foloase necuvenite din valorificarea informațiilor și asigurarea protecției pentru un inculpat.

În perioada aprilie–septembrie 2023, ca judecătoare de drepturi și libertăți într-un alt dosar, a aflat informații confidențiale privind actele de urmărire penală efectuate pe care le-a dezvăluit celor vizați.

Trafic de droguri în Capitală
Sursa foto: Arhiva EvZ

Șpagă de la traficanții de droguri

Procurorii susțin că această judecătoare ar fi primit în mai multe rânduri, ijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție.

Conform anchetatorilor, ea a deținut în locuință cantități de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Fosta judecătoare este acuzată de punere locuinței la dispoziția unor persoane pentru consumul ilicit de droguri și trafic de droguri.

Judecători
Proces.Sursa foto: Arhiva EVZ

Judecătoare și interlopi

Unul dintre inculpații trimiși în judecată este acuzat de dare de mită. El ar fi obținut hotărâri judecătorești favorabile într-un dosar penal în care a fost trimis în judecată. În schimb i-a dat acestei judecătoare bijuterii, folosința gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază și protecție etc.

Al treilea inculpat este acuzat de trafic de influență. El „a pretins de la o persoană suma de 30.000 de euro, bani pe care i-a și primit, în două tranșe, în perioada octombrie–noiembrie 2021, pentru a-și exercita influența asupra magistraților de la Curtea de Apel Suceava în vederea obținerii unei soluții de achitare pentru o persoană trimisă în judecată”. Inculpatul mai este acuzat de deținere de droguri pentru consum, trafic de droguri de mare risc.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Curții de Apel Suceava.
sursa:EVZ.ro