Alin Demetrian, fostul manager al SpitaluluiJudețean de Urgență Craiova, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Medicul este acuzat că ar fi comis grave erori în timpul intervențiilor chirurgicale în urmă cărora unul dintre pacienții operați a murit.

Alin Demetrian, acuzat de ucidere din culpă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au transmis că Alin Demtetrian fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, medicul fiind până în prezent cercetat în stare de control judiciar.

Acuzația de ucidere din culpă i-a fost imputată medicului craiovean după ce i-a provocat pacientului pe care l-a operat, o hemoragie externă masivă rezultată în urmă secționării accidentale a trunchiului brahiocefalic drept.

„La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă”, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.