• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Video – Dominic Fritz a făcut show în centrul orașului, de Ziua Națională: Edilul a cântat Imnul României la pian

Dec 2, 2023

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care este cetăţean german, a cântat la un pian aflat în Piaţa Libertăţii din Timişoara, Imnul Naţional, Deşteaptă-te, române!, fiind aplaudat de mai mulţi trecători care au surprins momentul.

Apoi, edilul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care transmite că pe unitate şi nu pe uniformitate s-a clădit ”ţara noastră, România”.

”Pe unitate – nu pe uniformitate – s-a clădit ţara noastră, România. La 1 Decembrie 1918, s-au unit provincii diferite, cu tradiţii şi istorii diferite. Doar când apreciem această diversitate, cu toate diferenţele dintre noi, doar atunci unitatea devine posibilă. E lecţia pe care cei de acum 105 ani, care au făcut România, ne-au lăsat-o moştenire.M-am bucurat azi, să mă întâlnesc cu români din toată ţara. De la Alexandria sau Cluj la Iaşi sau Bucureşti şi de la Tulcea la Oradea au venit la Timişoara să sărbătorească Ziua Naţională. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Timişoara!”, a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, vineri.

După ce a participat la parada militară de Ziua Naţională a României, Dominic Fritz a ajuns în Piaţa Libertăţii din centru oraşului unde s-a aşezat la un pian şi a început să cânte ”Deşteaptă-te, române!”.

La final a fost aplaudat de cei prezenţi în Piaţă.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *