• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Prefectul unui județ, discurs viral: peste 3000 de familii trăiesc ca în 1918 și nu doar spiritual

Dec 2, 2023

Mii de persoane au asistat, vineri, la parada de Ziua Naţională a României care a avut loc în centrul municipiului Constanţa. Prefectul Silviu Coșa a afirmat că în judeţ mai sunt 3.000 de familii care nu au electricitate, la o săptămână de la vântul puternic care a produs avarii. ”Trei mii de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci şi din punct de vedere al condiţiilor de trai. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România. Poate că ar trebui să transpunem sentimentele pe care le avem când rostim acest cuvânt România şi în viaţa cotidiană şi nu e complicat. Ar trebui să ne facem treaba pentru care suntem plătiţi prin salarii sau dividende”, a subliniat el, informează News.ro.

Silviu Coşa a făcut o paralelă între Ziua Naţională şi faptul că mai sunt familii care nu au energie electrică la aproape o săptămână de la furtună.

“1 Decembrie este una dintre acele zile în care ne spunem: «La mulţi ani», rostim cuvinte frumoase şi asta ne face să ne credem nişte oameni mai buni. Este primul 1 decembrie în care nu pot avea aceste trăiri deoarece în judeţul Constanţa, după aproape o săptămână, mai există 3.000 de familii care nu sunt alimentate cu energie electrică şi unele cu apă. Trei mii de familii care trăiesc 1918 nu doar la nivel spiritual, ci şi din punct de vedere al condiţiilor de trai. Din 1918 pe actele noastre de identitate scrie România. Poate că ar trebui să transpunem sentimentele pe care le avem când rostim acest cuvânt România şi în viaţa cotidiană şi nu e complicat. Ar trebui să ne facem treaba pentru care suntem plătiţi prin salarii sau dividende. Ar trebui să dăm dovadă de mai multă empatie, să nu vedem în persoana din faţa noastră doar elevul, pacientul, maşina rămasă în zăpadă, plătitorul de facturi de utilităţi, ci să vedem omul, cu toate trăirile, cu toate sentimentele, cu toată lumea lui interioară şi să-l respectăm pentru asta aşa cum şi noi la rândul nostru aşteptăm respect de la ceilalţi”, a declarat prefectul.
Sursa: stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *