• Sat. Dec 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

România ar putea fi condamnată la CJUE din cauza gropilor de gunoi

Nov 21, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că România este aproape de o condamnare la Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu a închis gropile de gunoi poluante.

„Pe 14 decembrie, cel mai probabil, Curtea Europeană de Justiţie va condamna statul român într-o cauză legată de neînchiderea, neecologizarea unor depozite de deşeuri. Din lista celor 101 de depozite, în legătură cu care am fost condamnaţi deja în 2018, am reuşit să închidem doar o parte, iar astăzi, când discutăm, sunt încă 31 astfel de depozite industriale neecologizate. Acestea, din păcate, vor pune România în situaţia în care nu doar să fie condamnată, dar există un risc major să fim condamnaţi cu sancţiuni pecuniare. Adică, în loc să investim banii în şcoli, în grădiniţe, în drumuri şi în alte investiţii de care avem atât de mare nevoie, o să trebuiască să plătim amenzi şi penalităţi”, a afirmat Fechet.

România era obligată să închidă şi să reabiliteze gropile de gunoi (municipale şi industriale) care nu respectă standardele, până la data de 16 iulie 2009, moment la care existau 109 depozite neconforme de deşeuri.

Din cauza progreselor lente, Comisia Europeană (CE) a decis să aducă această problemă în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) în luna februarie 2017.

Din cele 68 de gropi de gunoi vizate de CJUE, ddoar 20 au fost închise definitiv, iar pentru celelalte România nu a planificat, aprobat sau iniţiat lucrările necesare pentru închidere, sigilare şi regenerare.
sursa:Puterea

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *