• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia emite un mandat de arestare pe numele unui judecător al Curţii Penale Internaţionale

Nov 8, 2023
0 0
Read Time:54 Second

Rusia a adăugat miercuri un judecător al Curţii Penale Internaţionale (CPI), pe costaricanul Sergio Gerarde Ugaldo Godinez, pe lista sa de persoane date în urmărire, însă fără a preciza motivul, informează AFP. “Urmărit în cadrul unei anchete penale”, a scris Ministerul de Interne rus în baza de date cu persoane date în urmărire.

CPI a emis în primăvară un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru rolul lui în deportarea de copii în Ucraina.

Chiar dacă Rusia nu este membră a CPI, Vladimir Putin este în continuare jenat în deplasările sale internaţionale de această ameninţare cu arestarea. Astfel, el nu s-a deplasat la summitul BRICS din Africa de Sud, în august, nici la summitul G20 din India, în septembrie. Începând cu luna mai, Moscova l-a pus pe procurorul CPI, Karim Khan, pe lista sa de persoane date în urmărire. Vladimir Putin şi comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, sunt acuzaţi de CPI de crimă de război, pentru “deportarea ilegală” a mii de copii ucraineni. Aceste acuzaţii sunt respinse în mod ferm de Moscova.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *