• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Război în Ucraina, ziua 622. Victoria Kievului, aproape de a fi compromisă

Nov 8, 2023

Aliații occidentali ai Ucrainei caută soluții legate de finalizarea războiului. Aceștia susțin că victoria Kievului ar putea fi compromisă.

Război Ucraina ziua 622. Coaliţia Rammstein a pus la bătaie miliarde de dolari de la începutul conflictului dintre cele două state. Consilierul lui Zelenski a făcut afirmații neașteptate legate de acest context.

Război Ucraina ziua 622. Aliații occidentali caută soluții pentru încheierea conflictului

De la începutul invaziei ruse și până în prezent, coaliția Rammstein a cheltuit miliarde de dolari. Fostul ministru al apărării din Ucraina, actual consilier al lui Zelenski susține că toate aceste demersuri nu au rezultate vizibile în război.

,,Rammstein a cheltuit miliarde de dolari, probabil sute de miliarde de dolari, şi încă nu are un obiectiv politic definit”, a precizat Zagorodniuk.

Acesta a precizat că Statele Unite, dar și Europa ar îndoieli legate de victoria pe care Ucraina ar trebui să o aibă în război.

,,SUA și Europa continuă să aibă îndoieli şi ezită să spună că Rusia trebuie învinsă şi Ucraina trebuie să câştige”, a adăugat oficialul.

Zagorodniuk a coordonat programul de reformă al Ministerului Apărării ucrainean între anii 2015 şi 2018.  Acesta dă vina pe guvernele occidentale din coaliţia de aliaţi ai Kievului pentru contextul creat.

„Grupul Rammstein nu are un obiectiv politic pentru că încă nu a decis cum trebuie să se încheie războiul, iar aceasta este o problemă serioasă, o problemă uriaşă”, mai spune Zagorodniuk.

UE, alături de Kiev

Oficialii europeni au neîntărit astăzi sprijinul de care Ucraina beneficiază în plin război. Mai mult, aceștia au menționat că înfrângerea Kievului ar reprezenta înfrângerea Uniunii Europene.

Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell a criticat dur atitudinea Rusiei vizavi de viețile omenești în contextul conflictului cu Ucraina. Mai mult, oficialul a precizat în fața ambasadorilor UE că statul rus nu are  respect nici vizavi de proprii soldați implicați în război.

Acesta a reamintit că sprijinirea Kievului într-un astfel de moment este extrem de importantă. De asemenea, Ursula von der Leyen a dat asigurări că războiul din Ucraina ar reprezenta „un eșec strategic pentru Kremlin”.

Război în Ucraina, ziua 622
Război în Ucraina. Sursa foto: Facebook-Volodimir Zelenski

Război Ucraina, ziua 622. Vladimir Putin ar urma să candideze la alegerile din 2024

Aflat în plin război cu Ucraina, Vladimir nu se dezice de scaunul de conducător. Liderul de la Kremlin ar urma să conducă Rusia până în anul 2030. Șeful statului rus ar fi decis deja să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale din martie.  Mai multe surse au precizat că Putin și-ar fi pus consilierii să îi pregătească deja campania electorală.

Totodată, mai mulți diplomați străini spun că liderul de la Kremlin vrea să dețină puterea supremă până la finalul vieții. Vladimir Putin a împlinit vârsta de 71 de ani și a preluat conducerea Rusiei în 1999. Aflat în plin război cu Ucraina, acesta are parte de susținerea a peste 80% dintre ruși.

Case distruse în Odesa

Forțele ruse au lansat un nou atac în Odesa în urma căruia au rănit 8 persoane. De asemenea, în urma atacului au fost distruse 20 de case. Totodată, în urma bombardamentului a fost distrus si un muzeu de artă, dar și 20 de autoturisme.

sursa:evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *