• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Patronii se plâng de taxele lui (KAMIKAZE) Ciolacu. Mai multe sectoare economice din România riscă să se prăbuşească.

Nov 8, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Patronii se plâng de taxele lui(Kamikaze)  Ciolacu. Mai multe sectoare economice din România riscă să se prăbuşească.

Taxele lui (Kamikaze) Ciolacu afectează economia românească. Încrederea managerilor români în economie a scăzut, în al doilea semestru din acest an, până la 48.1, nivel mediu apropiat de cel înregistrat la începutul anului trecut (47,8), potrivit celor mai recente rezultate ale studiului CONFIDEX S2 2023, publicate de Impetum Group.

Scăderea nivelului de încredere vine pe fondul noilor măsuri fiscale şi al aşteptărilor de încetinire a evoluţiei economiei naţionale. Cele mai pesimiste sectoare sunt agricultura (45), industria (47,4), construcţiile şi comerţul (ambele cu 47,8). La polul opus, sectoarele cele mai optimiste sunt energia (50,7), IT-ul (50,4) şi serviciile (49,8).

Antreprenorii, îngrijoraţi de taxele lui (Kamikaze) Ciolacu

Potrivit studiului CONFIDEX din semestrul al doilea 2023, principala îngrijorare a managerilor români este legată de noile măsuri fiscale .31% dintre oamenii de afaceri se declară îngrijoraţi în acest sens.

Totodată, 36% dintre managerii participanţi la studiu estimează că afacerile lor vor fi afectate într-o mare şi foarte mare măsură de taxele lui Ciolacu. În timp ce 39% se pregătesc pentru un impact mediu. Doar 21% dintre manageri au declarat că măsurile fiscale îi vor afecta într-o măsură mică, foarte mică sau deloc.

Alte probleme cu care se confruntă afaceriştii români

După noile măsuri fiscale, există şi alte îngrijorări ale antreprenorilor români pentru următoarele şase luni. Una din ele este lipsa capitalului de lucru şi a cash flow-ului,15% dintre respondenţi, în avans puternic.

Antreprenorii din România mai sunt îngrijoraţi de creşterea costului cu materia primă şi utilităţile (12%, de la 9%).

O altă problemă este scăderea vânzărilor, reducerea numărului clienţilor şi a comenzilor 28% . La fel, şi lipsa forţei de muncă, 15%.

În ceea ce priveşte perspectiva asupra economiei naţionale în următoarele şase luni, peste 60% dintre manageri consideră că aceasta se va înrăutăţi. Antreprenorii se pregătesc deja pentru condiţii mai dificile de lucru, sau chiar de o recesiune.

Companiile mai optimiste cu taxele lui (Kamikaze) Ciolacu

Cu toate că impactul generat de taxele lui Ciolacu este perceput în termeni negativi, la nivel individual situaţia este mai ponderată, arată datele CONFIDEX. Nivelul indicelui de încredere este diferit în funcţie de dimensiunea companiei. Cu cât cifra de afaceri este mai mare, cu atât managerii sunt mai optimişti. Business-urile cu o cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro au un indice de 51,2, cu aproape 12% peste indicele reprezentativ pentru firmele cu o cifră de afaceri între 100.000 şi un milion de euro, situat la 45,8.

„Rezultatele CONFIDEX reflectă din nou, într-o manieră realistă, starea de spirit din economia românească. Dacă în ediţiile anterioare vorbeam de o serie de factori care le ascuţeau simţurile managerilor români, precum pandemia, războiul din Ucraina, inflaţia sau criza forţei de muncă, de această dată, noile măsuri fiscale şi-au pus amprenta asupra percepţiei şi a aşteptărilor managerilor. Optimismul din prima parte a acestui an s-a disipat, lăsând loc precauţiei.”, a declarat Andrei Cionca, CEO & Co-founder Impetum Group.

Realizat de Impetum Group, studiul oferă, de peste 3 ani, o imagine clară asupra percepţiilor oamenilor de afaceri din România. Extrapolând tendinţe, compania pune la dispoziţia celor interesaţi un instrument care îi ajută să înţeleagă mai bine vremurile în care trăim . La fel, să ia decizii corecte şi bine argumentate, cu impact pozitiv asupra mediului de business şi societăţii în general.

Peste 2.500 de antreprenori au contribuit, în 9 ediţii CONFIDEX, la stabilirea unor repere pentru economia românească.
sursa:evz

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *