• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Guvernul s-a sucit, George Simion jubilează: ‘Doar sub presiunea publică Marcel Ciolacu dă înapoi’

Nov 8, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 20 Second

George Simion, preşedintele AUR, a declarat miercuri că partidul său a repurtat o “primă victorie” în faţa Guvernului, prin renunţarea la pragurile pentru numerar, afirmând că premierul Marcel Ciolacu “dă înapoi doar prin presiune publică”.

“Avem de făcut nişte anunţuri importante legate de bâlbâiala Guvernului, care nu este doar o bâlbâială, face parte din măsurile de austeritate, face parte din măsurile impuse de la nivelul Uniunii Europene şi incluse în PNRR. Am reuşit să repurtăm o primă victorie legat de aceste măsuri fiscale (…). Doar sub presiunea publică Marcel Ciolacu dă înapoi (…). Noi considerăm că prima victorie obţinută ieri, cu renunţarea la acele praguri pentru numerar, trebuie continuată şi mai puternic”, a precizat Simion la o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Liderul AUR a susţinut că şi alte măsuri din pachetul fiscal – bugetar sunt “dăunătoare şi nocive” şi a făcut apel la românii care sunt afectaţi de acestea să-şi eşaloneze datoriile, să le amâne sau “să uite să le plătească, să lase pentru anul viitor”.

“Este o acţiune de protest pe care o propunem societăţii româneşti, pentru că le-am epuizat pe toate celelalte. USR-ul nu vrea să depună moţiune de cenzură, am ieşit 20.000 de oameni în stradă, în luna mai a acestui an, pe căile parlamentare, Marcel Ciolacu refuză să vină în faţa Parlamentului, când este chemat (…). Vrem să încurajăm românii la ceea ce poate unii o vor interpreta ca grevă fiscală (…) Vă reamintesc faptul că săptămâna trecută premierul ţării a făcut referire la AUR, principalul partid de opoziţie, spunând că este tinichea, adresându-se cu apelativul rasist HAUR, duminica trecută la Congresul Partidei Romilor, şi spunând că nimeni nu o să ia românilor de toate etniile numerarul, spunând că este o invenţie că se reduce pragul pentru numerar. Ieri a recunoscut ceea ce spuneam noi de două săptămâni, a fost validat de Marcel Ciolacu, care până atunci spunea că este teoria conspiraţiei”, a spus Simion.

El a afirmat că nu este este singura măsură “dăunătoare, nocivă, criminală”, din pachetul fiscal – bugetar.

“Vă aduc aminte că s-a introdus impozitarea IMM-urilor la 3%, a majorităţii IMM-urilor, pe când multinaţionalele şi marii contribuabili nu sunt impozitaţi cu 1%, ci cu o formulă de calcul, care ajunge undeva la 0,48 – 0,5% din cifra de afaceri (…). Antreprenorii români sunt impozitaţi de şase ori mai mult decât ceilalţi. De aceea, facem un apel la toţi românii, cetăţeni persoane fizice afectate de aceste măsuri, şi la toate companiile, să-şi eşaloneze datoriile, să le amâne, să uite să plătească, să lase pentru anul viitor. pentru că altfel nu înţelege Marcel de vorbă bună. Este singura cale prin care îl vom determina pe Marcel Ciolacu şi Guvernul lui Klaus Werner Iohannis să-şi ia piciorul de pe gâtul românilor”, a transmis Simion.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *