• Tue. May 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

CNA a amendat drastic Realitatea Plus pentru difuzarea materialulului ‘Spitalul mobil AUR’: Reacția lui George Simion

Nov 8, 2023

CNA a amendat drastic Realitatea Plus pentru difuzarea materialulului ‘Spitalul mobil AUR’: Reacția lui George Simion

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, cu o amendă de 50.000 de lei, postul Realitatea Plus, din cauza încălcării legislaţiei în domeniu prin difuzarea, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, a materialului audiovizual “Spitalul mobil AUR“.
Conform CNA, prin difuzarea acestui material, Realitatea Plus a încălcat articolul 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care stipulează că “publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”.
Sancţiunea, propusă de preşedintele CNA, Monica Gubernat, a fost votată în unanimitate de membrii Consiliului.

“E o încălcare evidentă, poate cea mai evidentă pe care am văzut-o în ultima vreme, cea mai flagrantă încălcare a articolului 139 din Cod: publicitatea politică pozitivă sau negativă – interzisă în afara campaniei electorale”, a spus Dorina Rusu, membru CNA, care a precizat că “membrii CNA nu judecă acţiunea unui partid”, ci veghează la respectarea legislaţiei audiovizuale.

Poziţia Dorinei Rusu a fost împărtăşită de toţi ceilalţi membri ai Consiliului.

“Dumneavoastră nu promovaţi un spital, promovaţi un partid politic”, a spus Gubernat, în timp ce Orsolya Borsos a afirmat că Realitatea Plus nu numai că promovează, ci este un “partener al unui partid politic”.

La rândul lor, Mihăiţă Avram şi Ioan Georgescu, reprezentantul la CNA al Realitatea Plus, respectiv avocatul postului, au susţinut că prin promovarea “Spitalului mobil AUR” se urmăreşte doar sănătatea românilor şi nu publicitatea unui partid politic.

Marţi dimineaţă, lideri ai AUR şi câteva zeci de simpatizanţi ai formaţiunii au protestat în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Potrivit AUR, protestul a avut ca scop sancţionarea “atitudinii ostile” a CNA care vizează postul Realitatea Plus privind difuzarea materialelor referitoare la campania “Caravana România Suverană şi Spitalul Mobil AUR”, organizată în parteneriat cu ONG-ul ‘Medici pentru satele ţării’, decizia CNA fiind caracterizată drept “un act de cenzură care limitează accesul la informaţie şi împiedică promovarea unei iniţiative atât de necesare românilor”.

Protestatarii au purtat pancarte cu inscripţii precum “CNA Mafia!” şi “Jos cenzura!” şi au scandat “PNL şi PSD aţi creat mizerie!”, “Ruşine, Ruşine, Ruşine să vă fie!”.

“Un consiliu politic, care caută să oprească faptele bune. (…) Spitalul Mobil este o iniţiativă pe care o avem cu ONG-ul “Medici pentru satele ţării”. (…) Sunt foarte multe zone din România unde românii nu au văzut niciodată medicul. Dacă orice faptă bună este pedepsită de către statul represiv actual, înseamnă că trebuie să schimbăm statul pentru că nu este un stat român este un stat anti-român. Spunem “nu” cenzurii, spunem “nu” mafiei, spunem “nu” intervenţiilor politice, iar domnului Marcel Ciolacu îi cerem să oprească cenzura şi să o oprească pe doamna Gubernat, reprezentantul PSD în această instituţie”, a susţinut preşedintele AUR, George Simion, la protest.

Liderul AUR a anunţat în acel context că o delegaţie a protestatarilor va solicita o întâlnire cu preşedintele CNA, Monica Gubernat menţionând, în şedinţa Consiliului, că i-a primit pe reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor. “Să ştiţi că am avut de dimineaţă o întâlnire cu delegaţia AUR. Şi cred că au înţeles”, a spus Monica Gubernat.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *