• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Anunț așteptat de la Volkswagen. Își încearcă norocul în tehnologia de vârf

Nov 8, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

Grupul Volkswagen a intrat într-o nouă etapă a negocierilor cu Moia, companie care se ocupă de divizia dezvoltării și operării serviciului de transport cu autoturisme autonome.

Parteneriatul dintre producătorul german de autoturisme Volkswagen și compania Moia au intrat într-o nouă etapă. Concernul a anunțat data când va fi lansat serviciul de transport cu vehicule autonome.

Volkswagen va lansa serviciul de transport cu vehicule autonome

Grupul Volkswagen a intrat într-o nouă etapă a negocierilor cu Moia, companie care se ocupă de divizia dezvoltării și operării serviciului de transport cu autoturisme autonome.

Christian Senger, directorul divizei, a declarat că Volkswagen ar urma să lanseze oficial programul în 2026, pe rute presatabilite din orașul Hamburg.

La ora actuală VW în parteneriat cu Mobileye a inițiat o serie de teste în Munchen și Hamburg cu modele ID.Buzz.

Asta după ce fostul partener Argo AI a intrat în faliment. La scurt timp după desființarea ARGO AI, Volkswagen a preluat o parte din forța de muncă.

Teste similare se desfășoară și în Statele Unite, unde flota este formată din 60 de vehicule autonome.

Testele au trecut la un alt nivel

Autoturismele parcurg distanțe mari pe traseele prestabilite și sunt supuse la diverse scenarii.

Totodată, vehiculele sunt monitorizate de la centrul de comandă. Unde se înregistrează datele despre evoluția autoturismelor. În cadrul testelor au fost introduse  și pasageri.

Mai mult nivelul de conducere auto este setat pe poziția 4 ceea ce înseamnă că vehiculul deține controlul comenzilor și poate rula doar cu ajutorul senzorilor și a camerelor.

Chiar și în aceste condiții prezența șoferului este necesară pentru a interveni în caz de avarie.

Wolkswagen, pas important pentru restructurarea traficului din Germania
Sursa: Arhiva EVZ

Parteneriat public-privat între Volkswagen și compania de transport în comun Hochban

Municipalitatea din Hamburg a anunțat recent că estimează ca aproximativ 10.000 de microbuze autonome să ruleze pe străzi până în 2030.

Valoarea proiectului se ridică la 26 de milioane de euro. Proiect care ar urma să pună laolaltă compania de transport în comun Hochbahn, Moia, producătorii Holon și Volkswagen, potrviti profit.ro.

Traficul în Germania va crește! Motiv pentru care avem nevoie de noi forme inteligente de mobilitate, care să ne ajute să ne folosim eficient infrastructura. Conducerea autonomă poate fi cheia pentru ameliorarea aglomerației de pe drumurile din marile orașe, asigurând în același timp mobilitatea până la ușa din față. Naveta autonomă la cerere vine exact când am nevoie și mă duce direct la destinație” spune Volker Wissing, minsitrul federal pentru afaceri digitale și transport din Germania.
sursa:EVZ.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *