• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ultimă oră – Forțele armate israeliene au invadat ‘inima’ orașului Gaza: ‘Am eliminat zeci de comandanți!’

Nov 7, 2023

Forțele armate israeliene au invadat ‘inima’ orașului Gaza: ‘Am eliminat zeci de comandanți!’

Comandantul armatei sudice a Israelului a oferit o actualizare despre „progresul operațional”, spunând – pentru prima dată într-un deceniu – că armata sa „luptă în inima orașului Gaza, în inima terorii”.

„Acesta este un război complex și dificil și, din păcate, are costuri”, a spus generalul-maior Yaron Finkelman, adăugând că armata „nu tăcea până când misiunea noastră nu va fi încheiată”, relatează Al Jazeera.

„Acțiunile noastre afectează inima activităților Hamas. Am eliminat zeci de comandanți, am dezvelit multe tuneluri și lovim puternic inamicul”, a spus el într-un comunicat.

Israelul spune că a încercuit orașul Gaza și a împărțit fâșia de coastă asediată în două. În ciuda apelurilor și a demonstrațiilor din Occident, a continuat bombardamentul în Gaza. Criticii spun că loviturile Israelului sunt disproporționate, având în vedere numărul mare de civili uciși.

 

Bilanțul

Bilanţul victimelor războiului din Fâşia Gaza a crescut la 10.328 de morţi, inclusiv 4.037 de copii, anunţă marţi, Ministerul Sănătăţii al Hamas, relatează AFP, potrivit News.ro. Un bilanţ anterior anunţa 10.022 de morţi.

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat că urmează să trimită un spital de campanie în Fâşia Gaza, unde ajutoarele umanitare intră lent, după o lună de război între Israel şi Hamas.

Cinci avioane au plecat de la Abu Dhabi către aeroportul egiptean Al-Arich, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, care transportă materialul necesar unei structuri cu 150 de patru, anunţă agenţia oficială Wam.

Un oficial din EAU contactat de AFP declară că nu deţine informaţii, pentru moment, despre felul cum urmează să fie trimis echipamentul în Fâşia Gaza, unde spitalele sunt depăşite de situaţie şi le lipseşte totul.

Spitalul urmează să includă secţii de chirurgie, ginecologie şi terapie intensivă.

El ”se va ocupa atât de copii, cât şi de adulţi”, potrivit Wam.

EAU şi-au normalizat relaţiile cu Israelul în 2020, în cadrul Acordurilor Abraham, negociate de către Statele Unite ale lui Donald Trump şi care includ Bahrainul şi Marocul.

Această ţară bogată de la Golful Persic anunţa săptămâna trecută că primeşte 1.000 de copii din Fâşia Gaza, însoţiţi de către familiile lor, pentru a fi îngrijiţi în spitale din Emirate.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *