• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PSD și AUR s-au aliat în Senat: persoanele cu autism vor beneficia de decontarea tratamentelor stomatologice

Nov 7, 2023

Senatul a adoptat, marţi, în plen, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 151/2010 care prevede acordarea şi decontarea serviciilor medicale stomatologice şi a tratamentelor dentare pentru persoanele diagnosticate cu tulburare din spectrul autist.

Potrivit expunerii de motive, iniţiatorii proiectului, un grup de parlamentari PSD, AUR şi neafiliaţi, au precizat, că începând cu 1 iulie 2023, tratamentele stomatologice pentru copiii de până la 18 ani sunt gratuite, inclusiv aparatele ortodontice, iar gratuitatea se aplică tinerilor de până în 26 de ani, dacă sunt elevi sau studenţi şi nu au un salariu.
“Considerăm necesară completarea actualului cadru legal, astfel încât să fie decontate serviciile stomatologice şi tratamentele dentare şi pentru persoanele diagnosticate cu tulburare din spectrul autist. Să eliminăm inechităţile actuale, şi să ne raportăm şi la problemele financiare majore pe care le întâmpină familiile persoanelor diagnosticate cu autism”, se mai arată în expunerea de motive.

În ședința de vot final, legea inițiată de senatori PSD și AUR a fost susținută și de celelalte formațiuni politice din Senat.

Propunerea legislativă merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *