• Sat. Dec 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Directorul general al Transgaz România: Totul se desfăşoară în condiţii normale, inclusiv cu transportul gazelor pentru Transnistria

Nov 7, 2023
0 0
Read Time:59 Second

Directorul general al Transgaz România, Ion Sterian, anunță că după preluarea integrală a Sistemului Naţional de Transport Gaze al R. Moldova totul se desfășoară „în condiții normale”.

În cadrul unei conferințe de presă, Sterian a declarat că totul se desfăşoară în condiţii normale, inclusiv Transnistria cu transportul de gaze pentru Transnistria, în special pentru centrala electrică de la Cuciurgan.

„Am preluat în R. Moldova integral Sistemul Naţional de Transport în operare, de la data de 19 septembrie. Totul se desfăşoară în condiţii normale, inclusiv cu transportul gazelor pentru Transnistria, în special pentru centrala electrică de la Cuciurgan, care asigură curentul electric pentru zona dintre Nistru şi Prut, mă refer la Chişinău în primul rând, cu curentul electric. Suntem în continuare în dezvoltări”, a spus Ion Sterian.

De menționat că, din 19 septembrie, rețelele de transport al gazelor naturale pe întreg teritoriul R. Moldova sunt gestionate de Vestmoldtransgaz, subsidiara „Transgaz” România.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Totodată, compania a obținut statutul de operator cu ulterioară certificare la nivel european conform cerințelor Pachetului energetic III. Experții consideră că, în următorii doi ani, R. Moldova va deveni complet independentă energetic.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *