• Thu. Jun 20th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Decizia lui Netanyahu nu liniștește Rusia. Maria Zaharova: ‘Întrebarea numărul unu – Se pare că auzim declaraţii oficiale privind prezenţa armelor nucleare’

Nov 7, 2023

Ministerul de Externe rus a afirmat marţi că o declaraţie din partea unui ministru israelian care pare să-şi exprime deschiderea faţă de ideea efectuării unei lovituri nucleare asupra Fâşiei Gaza a ridicat multe întrebări, relatează Reuters.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu l-a suspendat duminică pe ministrul patrimoniului, Amihay Eliyahu, reprezentant al unui partid de extremă dreapta în coaliţia de guvernare, de la reuniunile cabinetului “până la noi ordine”.

„Acest lucru a ridicat un număr uriaş de întrebări”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, citată de agenţia de stat rusă RIA.

Zaharova a spus că principala problemă este că Israelul pare să fi admis că deţine arme nucleare.

Israelul nu recunoaşte public că deţine arme nucleare, deşi Federaţia oamenilor de ştiinţă americani estimează că Israelul are circa 90 de focoase nucleare.

“Întrebarea numărul unu – se pare că auzim declaraţii oficiale privind prezenţa armelor nucleare?”, a întrebat retoric Zaharova.

Iar dacă este aşa, a adăugat ea, atunci unde sunt inspectorii nucleari ai Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică?

Întrebat într-un interviu la radio despre o posibilă opţiune nucleare, Eliyahu a răspuns: “Este o variantă”.

Remarca sa a atras condamnarea promptă a lumii arabe, a media israeliene tradiţionale din Israel şi a fost catalogată drept “inadmisibilă” de către un oficial american.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *