• Fri. Jun 21st, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

China dă o mega-lovitură în Orientul Mijlociu: înțelegere cu talibanii, totul pentru a colabora mai eficient cu Iranul

Nov 7, 2023

China dă o mega-lovitură în Orientul Mijlociu: înțelegere cu talibanii, totul pentru a colabora mai eficient cu Iranul

Mullahul Abdul Ghani Baradar Akhund, viceprim-ministru al mișcării talibane, care controlează Afganistanul, a finalizat o vizită în Iran în fruntea unei delegații guvernamentale, a declarat purtătorul de cuvânt al mișcării, Zabihullah Mujahid.

Talibanii și-au declarat disponibilitatea de a furniza Valea Wakhan (provincia afgană Badakhshan, care se învecinează cu China), pentru stabilirea relațiilor comerciale și economice directe între Iran și China, iar părțile au convenit să formeze grupuri comune pentru a accelera activitatea terestră și practică în această direcție.
Talibanii sunt, de asemenea, gata să conecteze Iranul cu Uzbekistanul prin teritoriul Afganistanului, precum și să extindă proiectul feroviar de-a lungul acestei rute până la coridorul Wakhan.

Potrivit lui Mujahid, în urma întâlnirilor cu liderii iranieni, s-a ajuns la acorduri pentru creșterea exporturilor și importurilor afgane prin portul iranian Chabahar. Partea iraniană și-a declarat disponibilitatea de a sprijini exporturile și importurile afgane.
Părțile au convenit să lupte împreună împotriva traficului de droguri și să găsească împreună mijloace alternative de trai pentru fermierii afgani.
sursa:stiripesurse

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *