• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep. Suspendarea pentru dopaj a fost ridicată cu efect imediat

Nov 7, 2023

Simona Halep este destul de încrezătoare înaintea apelului la TAS, după ce ITIA a suspendat-o timp de patru ani pentru dopaj. Într-un caz similar, unei atlete originare din Kenya, dar care concurează pentru Kazahstan, tocmai i-a fost ridicată suspendarea.

Anunţul de ultimă oră pe care îl aşteaptă şi Simona Halep.  Tribunalul Disciplinar al Unităţii pentru Integritatea Atletismului (AIU) a decis să ridice suspendarea pentru dopaj dictată împotriva atletei kazahe de origine kenyană Norah Jeruto, scrie L’Equipe. Sportiva în vârstă de 28 de ani a fost suspectată de utilizarea unei substanţe sau a unei metode interzise, detectată prin intermediul paşaportului său biologic, iar ridicarea suspendării sale are efect imediat.
Norah Jeruto, campioană mondială la 3.000 m obstacole în 2022, a fost suspendată provizoriu de Unitatea pentru Integritatea Atletismului în luna aprilie, însă tribunalul disciplinar al AIU a stabilit că acuzaţiile împotriva fondistei nu au fost dovedite.

Cazul este asemănător cu cel al româncei Simona Halep, care spera într-o decizie similară a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după ce a fost însă suspendată timp de patru ani de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului.

Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep pe 12 septembrie 2023: suspendare pentru patru ani din orice activitate sportivă, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Românca este suspendată provizoriu din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja peste un an din pedeapsa primită. Acum, așteaptă ca situația ei să fie judecată și la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) și speră să obțină o reducere a pedepsei.
sursa:romaniatv.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *