• Sat. Dec 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se formează un coridor maritim pentru palestinienii din Gaza

Nov 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni, la Bruxelles, un ajutor suplimentar de 25 de milioane de euro pentru palestinienii din Fâşia Gaza, ceea ce ridică la 100 de milioane de dolari suma totală a ajutorului umanitar european, relatează AFP, dpa şi Reuters, conform Agerpres.

Şefa executivului UE a mai menţionat, într-un discurs susţinut în faţa ambasadorilor europeni, realizarea unui coridor maritim cu plecare din Cipru pentru transportarea de ajutor umanitar de manieră regulată spre Fâşia Gaza. În acest scop, a spus von der Leyen, UE cooperează cu Egiptul, Israelul şi ONU.
“Vom continua să facem eforturi pentru ca ajutorul nostru să ajungă la civilii în nevoie”, a subliniat ea în cadrul discursului, potrivit dpa. “Acest lucru poate face diferenţa între viaţă şi moarte pentru mii de palestinieni şi ne vom continua eforturile de a ajuta la evacuarea cetăţenilor UE şi palestinienilor răniţi”, a adăugat Ursula von der Leyen.
În acelaşi timp, şeful diplomaţiei UE a pledat pentru instituirea de către Israel a unei “pauze umanitare” în Gaza pentru a facilita accesul Crucii Roşii la ostaticii Hamas. “Cred că o pauză umanitară contrabalansată de un acces la ostatici al Comitetului internaţional al Crucii Roşii ca primă etapă către eliberarea lor este o iniţiativă la care putem lucra”, a spus Borrell în faţa diplomaţilor UE.

SUA lucrează “foarte activ” pentru furnizarea de mai mult ajutor umanitar Fâşiei Gaza, în prezent asediată de armata israeliană, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, luni, la Ankara, unde a efectuat o scurtă vizită în cadrul eforturilor de dezamorsare a crizei din Orientul Mijlociu, potrivit AFP.

Până acum premierul Benjamin Netanyahu s-a opus unei astfel de iniţiative până când cei peste 240 de ostatici luaţi de Hamas nu vor fi eliberaţi. “Faceţi apel la armistiţiu, fereastră (umanitară), ce vreţi, dar avem nevoie ca violenţa să se diminueze şi ca dreptul internaţional să fie respectat. Nu există soluţie militară la conflict”, a subliniat el.

 

Sursa:stiripesurse

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *