• Sun. Jul 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se complică situația: Netanyahu refuză o solicitare directă făcută de americani

Nov 6, 2023

Cel puțin 240 de ostatici sunt încă în mâinile Hamas, potrivit armatei israeliene. Ei au fost duși în Fâșia Gazaîn timpul atacului din 7 octombrie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri, 3 noiembrie, că va refuza “un armistițiu temporar fără eliberarea ostaticilor” răpiți pe 7 octombrie în Israel de Hamas.

Cu puțin timp înainte, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că a discutat cu prim-ministrul israelian despre posibilitatea unor “pauze umanitare” în conflictul dintre Israel și Hamas pentru a proteja civilii palestinieni și pentru a crește distribuirea ajutorului. Potrivit armatei israeliene, cel puțin 240 de ostatici sunt încă în mâinile mișcării palestiniene.

Un alt bombardament israelian la intrarea în principalul spital din Gaza a provocat “zeci de morți și răniți” vineri, a anunțat guvernul Hamas.

Potrivit șefului serviciului de presă al guvernului Hamas, atacul a vizat “un convoi de ambulanțe care se pregătea să transporte răniți de la spitalul al-Shifa” la granița cu Egiptul. “Acest masacru a făcut zeci de morți și răniți”, a spus el.

Într-un videoclip AFPTV, se pot vedea mai multe cadavre și persoane rănite lângă o ambulanță avariată.

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *